Древна тибетска рецепта за чай, за дълголетие и здраве

Д-р Виктор Востоков, билколечител, разкрива една древна тибетска рецепта за чай, която има уникални лечебни свойства и благоприятни ...... 2015-06-15T22:05:50+00:00 Здравни Статии

Д-р Виктор Востоков, билколечител, разкрива една древна тибетска рецепта за чай, която има уникални лечебни свойства и благоприятни ефекти върху организма ни.  Д-р Востоков е живял 20 години в Тибет, Непал и Индия, посветен в изучаването на тайните на тибетската медицина. Този чай:

 

– стимулира регенерацията на клетките

– стимулира имунната система

– подмладява организма

 

Ето е рецептата, която удължава живота и поддържа младостта:

 

Необходими съставки:

 

– 100 гр цвят от лайка – тя е ценно лекарствено растение, нашироко използвано още от старите гърци и римляни и от траките. Употребява се нашироко и в научната и в народната ни медицина при стомашни колики, като потогонно, газогонно, и противоспазматично средство, при безсъние, главоболие, хистерия, цистит, колит, гастрит и др.

 

– 100 гр  жълт кантарион – едно от най-употребяваните в народната медицина растение като кръвоспиращо, затягащо и антибиотично средство

 

– 100 гр бял смил – лечебното действие на белия смил при язвени процеси се отдава главно на богатото му съдържание на провитамин А – каротин, а също така на антимикробното му действие и на свойството му да разширява кръвоносните съдове и по този начин да подобрява кръвооросяването на мястото на приложението.

 

– 100 гр пъпки от бреза – брезовите пъпки се използват и за бани при хронични екземи. В народната медицина тинктура и отвара от брезови пъпки се употребява при гастрити, язвена болест, ревматизъм, подагра и при различни кожни болести.

 

– 100 гр листа от горски ягоди – бългасрката народна медицина препоръчва използването на отвара от листата ягодата външно за лечение на възпалени и кървящи хемороиди, при обриви на кожата, при литиаза на жлъчко- и пикочните пътища (спазмолитично действие).

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете всички съставки добре. Вземете две супени лъжици от получената смес и изсипете 500 мл вряла вода върху тях. Сложете получената смес в термос и оставете да престои още 5-6 часа. След това прецедете сместа.

 

Начин на употреба:

 

Пийте по една чаша от този здравословен чай два пъти дневно, преди хранене. Консумирайте чая в продължение на 20 поредни дни и след това направете почивка за 1 месец.

 

Според думите на д-р Востоков , билките са така подбрани, че взаймно се допълват и усливат ефектите си. Ето защо тази комбинация е чудесна за лечение и профилактика на различни видове заболявания. Освен това, чаят ще ви подмлади и удължи живота ви.

 

 

Източник: adelightfulhome.com; www.t2tea.com
Източник снимка: KEKO64/www.freedigitalphotos.net