Евтин и много ефективен метод за избелване на зъбите в домашни условия

Сигурно вече знаете, че куркумата премахва възпалението и предпазва мозъка от развитието на деменция и болестта на Алцхаймер. Има ..... 2014-10-07T18:50:28+00:00 Здравни Статии

Сигурно вече знаете, че куркумата премахва възпалението и предпазва мозъка от развитието на деменция и болестта на Алцхаймер. Има изключително благотворно въздействие за подобряване работата на жлъчката и черния дроб. Влияе положително и на страдащите от диабет. Притежава антибектариални и антисептични свойства и още дузина полезни свойства за здравето ни.

 

Оказва се, че куркумата е много подходяща за избелване на зъбите. Така, че ако се чудите как да премахните пожълтяването по зъбите ви, пробвайте куркумата.

 

Ето няколко начина как да я изполвате.

 

1. Смесете половин чаена лъжичка куркума с малко вода за да се получи пастообразна смес. След това сложете малко от сместа върху четката и изчеткайте зъбите. Трябва да знаете, че четката ще се оцвети в жълто, така че използвайте някоя стара за целта. Другият вариант е да намажите зъбите с получената домашна паста, с пръсти и да оставите така за около 1-2 минути, след това изплаквате устата.

 

2. Друг вариант за изполването на куркумата е като поръсите малко количество от нея върху пастата за зъби, която сте поставили вече върху четката, след това изчетквате зъбите както обикновено.

 

3. Смесвате половин чаена лъжичка куркума в една чаша вода и с получената комбинация изплаквате устата, все едно използвате вода за уста.

 

Избелването на зъбите няма да стане от първия път, изисква се постоянство. Тъй като куркумата оцветява всичко в жълто, трябва да сте много внимателни да не попадне на неподходящи места, като дрехи, килими и други.

 

 

Източник: www.webmd.com; everydayroots; www.wikihow.com
Източник снимка: www.pixabay.com