Една от най-ефективните билки за здраво сърце

В днешно време, много хора страдат от различни проблеми със сърцето. Някои от проблемите са свързани с тахикардия, ангина пекторис ........ 2015-05-12T22:46:54+00:00 Здравни Статии

В днешно време, много хора страдат от различни проблеми със сърцето. Някои от проблемите са свързани с тахикардия, ангина пекторис, възпаление на сърдечния мускул и др … Можете да намерите решение за тези проблеми в едно естествено традиционно средство, а именно обикновения глог (Crataegus monogyna). Това растение е наистина ефективно при сърдечни проблеми.

 

Глогът се използвал от векове за лечение на различни болки, от гърци и римляни. Нейните лечебни свойства са били предавани от поколение на поколение в продължение на векове. В съвременната епоха, в която живеем, медицината е доста напреднала и вече съществуват различни лекарства за лечение на сърдечните заболявания.

 

Въпреки това, за сърдечните проблеми, които се срещат при възрастните, като отслабване на сърдечния мускул, все още не е измислена ефективна лекарствена защита. Затова ви препоръчваме да прибегнете към лечебните свойства на тинктурата или чаят от глог.

 

Ето за какво може да ни е полезна тинктурата от глог:

 

– Тинктура от глог е идеална за укрепване на сърдечния мускул, и освен това, поддържа доброто състояние на артериите и цялата кръвоносна система. Тази тинктура може да се използва от тези, които вече имат здравословни проблеми със сърцето, като високо кръвно налягане, стеникардия, различни дефекти на сърцето, атеросклероза, нервност, сърцебиене, нередовен сърдечен ритъм, и други.

 

– Тинктурата от глог благотворно се отразява на нервите при стреса, който се причинява от редица психологически проблеми. Тя може да се използва от хора, които все още нямат проблеми със сърцето, но някои от техните по-възрастни роднини са имали или имат в момента.

 

За да си направим тинктура от глог в домашни условия са ни необходими: 

 

– 20 гр листа и цветове от глог

– 90 или 70 градусов етилов алкохол

 

Нарежете наситно листата и цветовете и ги залейте със 100 мл етилов алкохол. Ако искате по-голямо количество от тинктурата можете да удвойте количествата. Сложете сместа в буркан и го затворете плътно, оставете да престой за 3 седмици при стайна температура. След това прецедете сместа и вече си имате тинктура от глог, която може да се използва веднага.

 

Може да приемате по 15 капки в малко вода 3-4 пъти на ден, преди ядене. Ще забележите ефекта от нея след 3 месеца непрекъсната употреба.

 

Ако искате да направите тинктурата през есента, ще трябва да използвате листата и плодчетата на глога.

 

Освен тинктурата, можете да използвате и чай от глог. За целта, можете да използвате листата, цветовете и плодчетата. Вземете 1 с.л. от едно от трите, залейте с вряща вода. Можете да пиете от чая 2-3 пъти на ден.

 

 

Източник: www.iherb.com; www.en.wikipedia.org;
Източник снимка: www.pixabay.com