Ето как да премахнем вредните пестициди от любимите ни плодове и зеленчуци

Напоследък, все повече и повече слушаме за пестицидите, които са изключително вредни за здравето ни. Поради промяната на климата и ..... 2015-06-19T22:11:00+00:00 Здравни Статии

Напоследък, все повече и повече слушаме за пестицидите, които са изключително вредни за здравето ни. Поради промяната на климата и появата на нови вредители, плодовете и зеленчуците са третирани с все повече пестициди, които унищожават здравето ни.

 

Пестицидите могат да доведат до:

 

– дерматит

– безплодие

– увреждане на плода при бременни

– ракови заболявания.

 

При хората, които имат директен контакт с пестицидите могат да развият:

 

виене на свят

главоболие

гадене и повръшане

 

Сега ще ви покажем една рецепта, чрез която можете да обработвате плодовете и зеленчуците за да се оттървете от вредните пестициди:

 

Смесете 5 л вода и 500 мл оцет. Сложете плодовете в разтвора и оставете да се накиснат за около 15 минути. След това ги изплакнете добре с вода. По този начин си гарантирате, че пестицидите вече ги няма. Оцетът премахва 98% бактериите и пестицидите върху плодовете и зеленчуците.

 

Ако си мислите, че количеството на пестицидите в плодовете и зеленчуците са прекалено високи, можете да използвате тази рецепта.

 

Смесете 1 чаша вода, 1/2 чаша оцет, 1 с.л. сода бикарбонат и екстракт от семена на грейпфрут. Накиснете плодовете или зеленчуците в получения разтвор за 1 час и след това ги изплакнете.

 

Ако все още не сте сигурни, че сте премахнали пестицидите, най-добре е да обелите това, която смятате да хапвате.

 

 

Източник: https://en.wikipedia.org; www.panna.org; www.toxicsaction.org
Източник снимка: www.pixabay.com