Ето как да прочистим организма си

Лошата околната среда , използването на некачествени продукти, вредни навици – тютюнопушене и алкохол, се отразяват зле на съст .... 2014-10-02T00:25:00+00:00 Здравни Статии

Лошата околна среда , използването на некачествени продукти, вредни навици – тютюнопушене и алкохол, се отразяват зле на състоянието на организма.

 

От древни времена хората са забелязали, че периодично организмът се нуждае от помощ за изхвърляне на токсините. Често това се извършва с помощта на специализирани продукти – те могат да бъдат закупени в аптека или в специализирани магазини. Но можете да използвате и конвенционални храни, които има във всеки дом.

 

След прочистване организмът започва да диша пълноценно, отшумяват симптоми на заболявания или те се понасят по-леко. Подобрява се общото физическо и емоционално състояние.

 

Ето няколко препоръки за ежедневна употреба :

 

1. Преди закуска изпийте една чаша кефир, с предварително добавено малко растително масло.

 

2. За премахване на токсините от организма е необходимо да се засили обичайния режим на прием на питейна вода – до 2,5 -3 литра.

 

3. Пиенето на сок от пресни картофи има отличен ефект върху отделянето на токсини от организма. Трябва да бъде консумиран в съотношение 1:1 със сок от моркови.

 

Ето как да прочистим организма си4. Необходимо е да се консумира ежедневно филийка ръжен хляб с вода. Можете също така да използвате с хляба смес от сушени сини сливи , сушени кайсии , стафиди, което е полезно за храносмилането. За удобство предварително раздробете тази смес и добавете малко мед .

 

5. За да се поддържа водния баланс и постоянното количество соли, е необходимо да се пие чай три пъти на ден, и да се използват в рамките на деня до 3 литра вода. Сладкишите е по-добре в този период да се заменят с пчелен мед.

 

6. Положителен здравен ефект се постига чрез пречистване на оргнизма с ориз.
По своите органолептични свойства оризът е отличен сорбент. Достатъчно е да с вземе несолена оризова отвара за да се намали количеството на солта в организма. Ако всеки ден да се пие по половин чаша оризова отвара, в рамките на един месец ще настъпят забележими промени в ставите, раменния пояс, значително ще намалее количеството на отложените соли в организма.
Оризовата отвара и самите оризови зърна се консумират , за да се очисти организма от солни натрупване, което е важно при остеохондроза, радикулит , заболявания на ставите .

 

След тези несложни процедури за прочистване на организма в домашни условия, можете значително да подобрите здравето си. Приятен бонус към това е намаляване на теглото, подобряване на тена и подмладяване на целия организъм .

 

 

Източник: www.30dumi.eu
Източник снимка: khunaspix/freedigitalphotos.net
Снимка 1: tiverylucky/freedigitalphotos.net