Ефективност на маслото от гроздови семки срещу сърдечно-съдови заболявания и диабет

Масото от гроздови семки за сега остава най-добрият източник на линолова киселина, която представлява около 80 на сто от неговите мастни ............... 2016-03-07T20:33:06+00:00 Здравни Новини

Диетата, богата на мастни киселини, които са от съществено значение за здравето ни, намиращи се в маслото от гроздови семки и други растителни масла, може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет, показва проучване.

 

Резултатите показват, че мъжете и жените с по-високи нива на линолова киселина, която съдържа омега-6 мастни киселини са по-малко предразположени към сърдечно-съдови заболявания и възпаления, а също така имат повече чиста мускулна маса.

 

По-високите нива на линоловата киселина също означава по-ниска вероятност за инсулинова резистентност, която е предшественик на диабета.

 

Масото от гроздови семки за сега остава най-добрият източник на линолова киселина, която представлява около 80 на сто от неговите мастни киселини. Царевичното масло също е добър източник на линолова киселина, отбелязват изследователите.

 

Въпреки това, общото потребление на линолова киселина намалява поради генетична модификация на растенията, които се използват за добив на масла с високо съдържание на олеинова киселина. „Растителните масла са се променили. Те не са вече с високо съдържание на линолова киселина.

 

 

 

Източник: http://timesofindia.indiatimes.com
Източник снимка: www.pixabay.com