Ефикасен домашен лек при детска кашлица

Много медицински изследвания са доказали лечебният ефект на бананите при кашлица. В действителност, банановата каша е ...... 2015-09-13T16:34:38+00:00 Здравни Статии

Ако вашето дете е измъчвано от упорита кашлица, трябва да пробвате този напълно натурален и безопасен домашен лек против кашлица – лечебна бананова каша. Тя е ефективна при всякакъв вид кашлица и при бронхит.

 

Много медицински изследвания са доказали лечебният ефект на бананите при кашлица. В действителност, банановата каша е ефективна срещу кашлица при деца и възрастни и освен това е вкусна, питателна и здравословна.

 

Ако децата ви имат възпалено  гърло или кашлица, тогава може да използвате банановата каша. Прави се изключително лесно и бързо.

 

Съставки:

 

2 банана 

2 ч.л. мед или захар. Ако искате да използвате мед трябва да използвате хладка вода, не гореща, тъй като полезните вещества в меда се унищожават при висока температура.

400 мл преварена вода

 

Начин на приготвяне:

 

 

 

1. Намачкайте бананите с лъжица или вилица докато се получи каша.

 

2. Добавете захарта и разбъркайте добре.

 

3. След това добавете горещата вода, затворете съда, в който е сместа и оставете така за 30 минути. Ако искате да използвате мед, трябва да го сложите накрая, когато сместа е изстинала. Сместа трябва да е хомогенна.

 

Давайте на детето си по 100 мл от кашата 4 пъти на ден, като предварително я затопляте преди всеки прием.

 

За възрастни:

 

Намачкайте 2 банана с вилица или лъжица, след това добавете 1 с.л мед и 2 щипки смлян черен пипер. Отново смесете съставките добре. Хапвайте по 1 с.л. от кашата 2 пъти на ден ако ви мъчи кашлица.

 

Източник:www. www.dailynutritionnews.com; www.healthyfoodhouse.com; www.livingbydesignonline.com
Източник снимка: www.pixabay.com