Захарта се нарежда сред най-разпространените наркотици

Захарта се съдържа във всички безалкохолни напитки, сокове и в много храни, въпреки предупреждението, че този продукт е вреден за здравето. 2014-10-05T20:36:30+00:00 Здравни Статии

Холандски учени изненадващо обявиха захарта за най-популярният наркотик на планетата, с който злоупотребяваме.

Захарта се съдържа във всички безалкохолни напитки, сокове и в много храни, въпреки предупреждението, че този продукт е вреден за здравето. Учените от Холандия са сериозно загрижени за щетите, които захарта нанася на човечеството.

 

Лекарите дори представили искане за ограничаване на производството на продукти с високо съдържание на захар. Подобно предложение в държава, която е легализирала марихуаната, говори само за себе си, коментират местни медии.

 

Според експерти захарта действа както алкохола и тютюна. Информацията е представена на сайта на холандското Министерство на здравеопазването. Потребителите трябва да са наясно с големите опасности, на които излагат своя организъм при ядене на сладко.

 

Без никакво преувеличение според холандските изследователи захарта може да се обяви за най-опасния наркотик на планетата. /БГНЕС

 

 

Източник: www.kozmetikata.com
Източник снимка: www.pixabay.com