Защо е полезно да пием вода, сутрин на гладно

Повечето от нас знаят, че е важно да се пият 7 или 8 чаши вода на ден, но много от нас пропускат факта, че пиенето на вода веднага след сън ...... 2015-03-16T07:28:49+00:00 Здравни Статии

Повечето от нас знаят, че е важно да се пият 7 или 8 чаши вода на ден, но много от нас пропускат факта, че пиенето на вода веднага след сън, сутрин на гладно е особено полезно и тогава можем да се възползваме максимално от лечебните свойства на водата.

 

Пиенето на вода сутрин е свързано с редица ползи за тялото ни и ще ни помогне да се справим с болести като: главоболие, артрит, бронхит, астма, менингит, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет и всички видове очни заболявания, астма и др.

 

Но защо водата се оказва толкова важен елемент за нашето здраве? Тялото се състои от 70% вода. Мускулите са съставени от 75% вода, а кръвта от 82% вода. С други думи, нашето тяло е вода. Водата ще помогне на тялото ви да функционира правилно и да бъде устойчиво на различни заболявания.

 

Пиенето на тази освежаваща напитка може да ви помогне да очистите организма от натрупаните токсини. Пиенето на вода преди всяко хранене ще ви помогне да прочистите червата и по този начин те ще са в състояние да абсорбират хранителните вещества по-пълноценно.

 

Ето ползите за здравето ни от пиенето на вода рано сутрин:

 

1. Пиенето на вода, рано сутрин, ще стимулира хематопоезата, това е процеса на образуване на нова кръв. Образуването на нови кръвни клетки ще стимулира имунната ви система и ще помогне на тялото ви да се справи с различни заоболявания.

 

2. Водата ще ви освободи от натрупаните токсини, което веднага ще окаже благотворен ефект върху кожата ви, тя ще бъде по-гладка и бляскава.

 

3. Пиенето на вода, рано сутрин, ще стимулира лимфната система да работи по-ефективно, което ще укрепи организма ви и той ще може да се пребори с различни инфекции.

 

4. Пиенето на вода ще ви помогне да отслабнете по-бързо. Ако започвате деня си с няколко чаши вода, това ще ускори допълнително метаболизма ви с около 25 %. Ако превърнете пиенето на поне няколко чаши вода, веднага след сън, сутринта, в навик, вие ще подобрите здравето си по напълно естествен начин.

 

И другия важен момент е да изпивате по една чаша вода преди всяко хранене. Така ще помогнете на организма ви да усвоява по-добре хранителните вещества.

 

 

Източник: www.medicaldaily.com; www.goodtoknow.co.uk; www.waterbenefitshealth.com
Източник снимка: winnond/www.freedigitalphotos.net