Защо лимонената вода е толкова полезна

Въпреки че е много изкушаващо да предпочетете любимия си студен чай или спортна напитка, когато търсите нещо, за да утолите жа.. 2014-08-15T17:40:32+00:00 Здравни Статии

Въпреки че е много изкушаващо да предпочетете любимия си студен чай или спортна напитка, когато търсите нещо, за да утолите жаждата си, имайте предвид, че тези напитки и безброй други съдържат много добавена захар и калории.

 

Затова ви предлагаме по-полезна алтернатива като лимоновата вода.

 

Тя има нула калории и е много полезна за здравето ви.

 

1. Съдържащият се в лимона витамин С е мощен стимулатор на имунната система. При стресови ситуации нивото му бързо се понижава, затова трябва постоянно да компенсираме загубата на витамин С.

 

2. Лимонът е отличен източник на калий. Калият е отговорен за нормалната работа на сърцето и мозъка.

 

3. Лимонената вода освежава дъха, облекчава зъбобола и възпалението на венците. Тъй като лимонената киселина може да увреди емайла на зъбите, не мийте зъбите с четка веднага след като сте пили лимонената вода.

 

4. Лимонът подобрява състоянието на кожата ви. Антиоксидантите в лимоновия сок премахват дефектите и бръчиците по кожата. Детоксикиращата роля на витамин С ще направи кожата ви бляскава и сияеща.

 

5. Лимонената вода може да ви помогне да откажите кафетата. Една чаша с гореща лимонена вода, рано сутрин, може напълно да замести сутришното кафе. Така ще се сте по-освежени и по-енергични през целия ден.

 

6. Лимонената вода нормализира работата на черния дроб. При оплаквания свързани с черния дроб, пийте по една чаша топла лимонена вода 1 час преди закуска.

 

7. Пиенето на лимонена вода ще намали киселиността в тялото ви, която е основният причинител за различни заболявания. Например лимонът премахва пикочната киселина натрупана в ставите и по този начин ги предпазва от възпаление.

 

8. Лимонът облекчава симптомите на астмата и на други респираторни заболявания.

 

9. Лимонената вода помага за разтварянето на камъни в жлъчката и бъбреците.

 

Вие пиете ли лимонена вода? Споделете с нас в коментарите.

 

Източник: www.waterbenefitshealth.com; www.lifehack.org; wikihow.com
Източник снимка:tiverylucky/freedigitalphotos.net