Защо съхраняваната, в медни съдове вода е толкова полезна

Човешкото тяло не може да синтезира само този важен минерал. Медта е от съществено значение за метаболитните функции в орг .... 2015-01-11T22:29:17+00:00 Здравни Статии

Колко всъщност е здравословна водата, която се съхранява в медни съдове, ако искате разберете, прочете по-надолу.

 

Човешкото тяло не може да синтезира само този важен минерал. Медта е от съществено значение за метаболитните функции в организма. Затова е препоръчително да пиете вода, която е съхраняван в медни съдове.

 

Водата съхранявана в медни съдове може да елиминира ешерехия коли в рамките на 24 часа. Медта е ефективна при салмонела, тиф, шигела, холера и вируси, като например, ентеровируси и хепатит А

 

Ето и други ползи на медта за здравето ни:

 

1. Тя регулира функцията на щитовидната жлеза – проблемите с щитовидната жлеза могат да възникнат поради различни причини, но дефицитът на мед е една от основните причини за проблеми с тази жлеза. Една чаша вода, съхранявана в медна кана, преди хранене може да ви помогне да регулирате работата на щитовидната жлеза.

 

2. Този минерал е ефективен при артрит – от древни времена, медта е била използвана в борбата с артрита и други ставни болки. Тя притежава успокояващи свойства.

 

3. Медта е ефективна при анемия – може би най-подценяваното свойство на медта е нейната роля в предотвратяването на анемията. Дефицит на мед може да доведе до анемия. Консумацията на една чаша вода, съхранявана в меден съд, може да ви помогне да повишите нивото на хемоглобина в кръвта.

 

4. Медта притежава антиканцирогенни свойства – ракът е убиец. Заболяването е като края на света, за повечето хора, които са болни. Медта действа като антиоксидант. Ето защо тя е толкова важен елемент в борбата срещу рака. Той помага като ни предпазва от развитието на нови ракови клетки и помага за възстановяването на тялото. За целта пийте по една чаша вода, която е съхранявана в медна кана, всяка вечер преди ядене.

 

5. Медните пептиди ускоряват заздравяването на различни рани – има редица медицински продукти, които съдържат медни пептиди за лечение на рани и увреждания на кожата. Медните пептиди обикновено стимулират производството на колаген. Те също така подобряват ефикасността на антиоксидантите. Питейната вода, която се съхранява в медна кана може да ви помогне да излекувате раните по-бързо.

 

 

Източник: foodandremedy.com; www.sensitiveplanet.com; www.wellnessgoods.com
Източник снимка: www.pixabay.com