Защо трябва да консумираме орехи всеки ден

От всички ядки на пазара, орехите са тези, които съдържат най-много антиоксидантни полифеноли. Според университета на Пенсилвания, тези ....... 2015-03-27T11:10:05+00:00 Здравни Статии

От всички ядки на пазара, орехите са тези, които съдържат най-много антиоксидантни полифеноли. Според университета на Пенсилвания, тези антиоксидантни полифеноли помагат на организма да се пребори със свободните радикали, които са вредни за клетките и водят до развитието на различни болести.

 

– Хапването на една шепа орехи, всеки ден, ще помогне за забавянето на процесите на стареене, ще защити сърцето ви от сърдечни заболявания и някои видове рак. Орехите са една от най-здравословните храни за сърцето.

 

– Те също са ефективни при диабет тип 2. Орехите подобряват метаболитните процеси в организма ни.

 

– Орехите съдържат най-много антиоксиданти, в сравнение с други видове ядки. Тази суперхрана не само съдържа антиоксиданти, но е отличен източник на здравословни фибри, протеини, витамини и минерали. Орехите съдържат витамин B и витамин C, магнезий, фосфор, калий и желязо. Те са богати и на протеини.

 

– Интересен факт е, че орехът прилича на малък мозък. Орехите спомагат за развитието на невро-трансмитерите, което поддържа правилното функциониране на мозъка. Те съдържат различни хранителни вещества, които защитават мозъка от увреждане. Такива са: виатмин Е, мелатонина, омега-3 мастните киселини и фолати.

 

– Орехите трябва да се консумират сурови, по този начин ще се възползвате от целия набор полезни хранителни вещества, които се съдържат в полезните ядки. Ако решите да хапвате печени орехи, ще се лишите от част от хранителните вещества.

 

– Повечето от нас си мислят, че консумацията на различни видове ядки ще доведе до напълняване, поради богатото им съдържание на мазнини. Разликата е, че орехите съдържат полезните полиненаситени и моно-наситени мазнини, които няма да доведат до покачване на “лошия“ холестерол и до запушване на кръвоносните съдове.

 

Освен това, богатото съдържание на полезни мазнини в орехите, ще ви заситят за по-дълго време, което ще ви предпази от приемането на “празни“ калории.

 

– Ежедневната консумация на орехи подобрява репродуктивните способности на мъжете – 75 гр орехи, на ден, са напълно достатъчни за подобряване качеството на семенната течност и подвижността на сперматозоидите.

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.en.wkipedia.org; www.wholeliving.com
Източник снимка: www.123rf.com