Здравословни ползи на маслото от ягодови семки

Маслата от различни плодове или техните семена набират все по-голяма популярност и се прилагат във все повече области в козметиката ..... 2015-06-13T11:01:45+00:00 Здравни Статии

Маслата от различни плодове или техните семена набират все по-голяма популярност и се прилагат във все повече области в козметиката. Благотворният им ефект се дължи на съдържащите се в тях антиоксиданти и мастни киселини. Все повече козметични продукти съдържат плодови масла, предназначени за премахване на бръчки, за справяне със сухата, зачервена и възпалена кожа.

 

Сега ще ви разкажем за здравословните ползи на маслото от семките на ягодите:

 

1. Маслото от семките на ягодите овлажнява в дълбочина кожата. То защитава повърхностния слой на кожата, възстановява водно-липидната бариера и прави кожата мека и нежна.

 

2. Маслото успокоява раздразнената кожа. Това се дължи на факта, че маслото притежава антибактериални и адстригентни свойства. Поради тази причина маслото от семките на ягоди се използва в кремове предназначени за чувствителна кожа.

 

3. Маслото може да се справи с много сухата кожа поради овлажняващите си свойства. 

 

4. Маслото забавя процесите на стареене в кожата. мастните киселини в маслото имат отличен ефект върху кожата на пациенти в по-зряла възраст. Освен тях, съдържащите се витамин А и С, също забавят процесите на стареене.

 

5. Маслото от семките съдържа много антиоксиданти, които предпазват кожата от вредното въздействие на свободните радикали и околната среда. Редовната употреба на маслото ще ви осигури здрава и блестяща кожа.

 

6. Маслото съдържа антиоксиданта елагова киселина, който притежава противовъзпалителни свойства и защитава кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

 

7. Маслото помага за намаляване на бръчиците и тук отново главният “виновник“ е елаговата киселина, която стимулира пройзводството на колаген, който играе основна роля в забавянето процесите на стареене.

 

8. Маслото помага за избелване на петна по кожата. То действа като естествено избелващо средство.

 

Маслото може да се използва и като масажно. Ако го прилагате редовно ще  имате мека и добре изглеждаща кожа.

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.healthyliving.com
Източник снимка: www.pixabay.com