Здравословни ползи на суперхраната годжи бери

Годжи бери съдържа почти всеки основен елемент, който е полезен за нашето тяло. Освен, че е богат източник на фибри, годжи бери съдържа 2014-10-23T21:25:02+00:00 Здравни Статии

Годжи бери съдържа почти всеки основен елемент, който е полезен за нашето тяло. Освен, че е богат източник на фибри, годжи бери съдържа 21 микроелемента. В статията по-долу ще ви покажем ползите за здравето при консумацията на годжи бери. За да се възползвате максимално от годжи бери, може да консумирате до 70 г на ден сушени плодове.

 

– Малките червени плодчета ни осигуряват дълголетие. Той е мощен имуностимулатор, който повишава издръжливостта на организма към различни вируси и бактерии и помага на тялото ни да се възстанови по-бързо след като сме боледували.

 

– Той е хепатопротектор, защитава черния дроб от токсините, които приемаме с храната, различни лекарства и други. Годжи бери ни предпазва от възникването на рак на черния дроб и от различни хронични заболявания свързани с него. Предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб и по този начин ни предпазват от развитието на мастна стеатоза.

 

– Повишава мъжката плодовитост. Изследвания са доказали, че консумацията на плодчетата повишава нивото на тестостерон в кръвта.

 

– Забавя стареенето. Това се случва поради факта, че годжи бери изгаря телесните мазнини, води до отпускане на мускулите и намаляване на стреса, стимулира отделянето на хормона на растежа, които предпазва организма ни от стареене.

 

– Годжи бери се грижи укрепването на вашите мускули и костите. То ги снабдява с 18 аминокиселини и протеини.

 

– Консумацията на годжи бери подобрява зрението като снабдява организма ни с зеаксантин и каротеноиди. Малките плодчета не само защитават ретината, а и ни предпазват от развитието на различни заболявания на очите свързани с напредването на възрастта.

 

 

Източник: altmedicine.about.com; www.huffingtonpost.com; www.thesuperfoods.net
Източник снимка: www.pixabay.com