Избелване на зъбите в домашни условия

Красивата усмивка с блестящи бели зъби отдавна е част от стила на успелите хора. Често към процедурата прибягват хора, които обичат сил... 2014-06-17T23:37:12+00:00 Здравни Статии

Красивата усмивка с блестящи бели зъби отдавна е част от стила на успелите хора. Често към процедурата прибягват хора, които обичат силното кафе, както и пушачите.

 

Освен това не всеки знае как правилно да чисти зъбите си и набляга само върху предната им част. Заради това върху зъбите постепенно се натрупват налепи, които променят цвета на емайла. Прието е да се смята, че белите зъби са признак за високо съдържание на калций, но емайлът, който наистина е богат на калций, има жълтеникав оттенък.

 

Ако нямате достатъчно средства за лазерно избелване, можете да използвате проверени домашни начини, които избелват за кратко, но все пак са полезни, особено при важни моменти. При избелването в домашни условия най-важното е да не прекалите, защото това може да навреди на емайла и да травмира венците. Като начало направете паста за зъби собствено производство.

 

Смесете натрошена на прах таблетка калций, малко сол и вода до гъста консистенция и добавете малкоИзбелване на зъбите в домашни условия паста за зъби за аромат. Нанасяйте върху зъбите с помощта на четка около три минути, като не прекалявате с натиска.

 

Друго домашно средство е активният въглен, който се продава в аптеката. Черните хапчета се стриват на прах, нанасят се върху четката и се изчистват зъбите. Това спомага за отстраняването на зъбните налепи и оказва лек абразивен ефект върху зъбите. В никакъв случай не натискайте силно, защото едрите частици активен въглен ще повредят емайла.

 

Содата не е сред препоръчваните средства за избелване, защото тя действа разяждащо на тъканите и може да повреди емайла, както и венците.

 

Съществува и мнение, че кислородната вода избелва зъбите, но при изплакването на зъбите с нея може да се увредят венците и част от нея да попадне в стомаха, което е много вредно.

 

 

Източник: www.ezine.bg
Източник снимка: marin/www.freedigitalphotos.net
Снимка 1: Serge Bertasius Photography/freedigitalphotos.net