Изкуствени кръвоносни съдове започват да се развиват след като бъдат присадени

Изследователите са създали изкуствени кръвоносни съдове, които могат да растат, след като се имплантират, според ново проучване. ......................... 2016-09-30T21:15:02+00:00 Здравни Новини

Изследователите са създали изкуствени кръвоносни съдове, които могат да растат, след като се имплантират, според ново проучване.

 

Кръвоносните съдове са били проектирани да заменят истинските такива, които обикновено биха пренасяли кръвта от сърцето до белите дробове.

 

Резултатите, един ден може да помогнат да се изработят изкуствени кръвоносни съдове, които биха могли да предотвратят необходимостта от няколко операции при деца със сърдечни дефекти, въпреки че са необходими повече изследвания, за да се докаже дали тези кръвоносни съдове в крайна сметка могат да се имплантират в тялото на човек.

 

Децата, които имат определени сърдечни дефекти могат да се подложат на операция за подмяна на съдовете, свързващи сърцето с белите дробове. Но изкуствените съдове, които в момента се използват в тези операции са направени от материал, който не може да расте заедно с детето, заяви съавторът на проучването Робърт Транкуило, професор по биомедицинско инженерство в Университета на Минесота.

 

В резултат на това тези деца могат да претърпят пет до седем операции през живота си, само за да се сменят кръвоносните съдове с по-големи, отговарящи на възрастта на детето.

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com