Излекувайте синузита с чай

Истинска мъка е болката и подуването, причинено от възпалените синуси. Синузитът е често срещано, но лечимо състояние, при което се 2014-09-26T22:48:51+00:00 Здравни Статии

Истинска мъка е болката и подуването, причинено от възпалените синуси. Синузитът е често срещано, но лечимо състояние, при което се увеличава налягането в синусите.

 

Ефективни природни средства могат да облекчат симптомите и да ограничат продължителността на състоянието. Ето няколко рецепти за чай, с който ще облекчите състоянието си:

 

 

Чай с джинджифил

 

Необходимо ви е едно парченце джинджифил, с големина около 2 см. Настържете го на ситно и го сварете в чаша вода за 5 минути.

 

Прецедете сместа и пийте 2-3 пъти на ден. Антибактериалните и противовъзпалителни свойства на джинджифила са изключително полезни при лечението на възпалените синуси.

 

Добавете лимон и една супена лъжица мед за по-добър вкус.

 

Чай със сминдух

 

Сварете две чаени лъжички семена от сминдух,  в малка купа с вода в продължение на 10 минути. Оставете семената да омекнат. Прецеждате чая и добавяте една чаена лъжичка мед.

 

Пийте докато е горещ. Противовъзпалителните свойства на сминдуха намаляват възпалението на синусите, отпушват носа и в резултат на това болката в областта на синусите намалява.

 

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: www.pixabay.com