Изследвания са доказали, че една доза от ваксината против рак на маточната шийка е напълно достатъчна

Еднократната доза от ваксината може да бъде напълно достатъчна, за да се защити организма от инфекциите, които причиняват 70% от ....... 2015-06-22T13:36:35+00:00 Здравни Новини

Еднократната доза от  ваксината може да бъде напълно достатъчна, за да се защити организма от инфекциите, които причиняват 70% от случаите на рак ма маточната шийка, разкрива ново проучване.

 

Лекарите са установили, че терапевтичния ефект от ваксината не се подобрява с приемането й в две дози.

 

Ваксината най-често се прилага при момичета на възраст между 12 и 13 години.  Ракът на маточната шийка е един от най-разпространените видове рак сред жените.

 

Лекарите са убедени, че това откритие със сигурност ще окаже влияние върху схемата за прилагане на ваксината. Те са стигнали до тези заключения след две независими проучвания, в които били включени около 7400 здрави жени на възраст между 18 и 25 години. Те установили, че ваксината е ефективна дори приложена само един път.

 

Д-р Краймър от националния институт за борба с рака настоява за последващи по-задълбочени проучвания за това каква доза от ваксината е необходима за предпазване от този вид рак. Ако следващите изследвания потвърдят сегашните резултати, то има голяма вероятност за промяна на дозовата схема.  Това от своя страна ще доведе до намаляне на разходите за прилагане на ваксините.

 

 

Източник: www.dailymail.co.uk/
Източник снимка: www.pixabay.com