Искате да се отървете от акнето, пробвайте тази маска за лице с мед и ябълки

Ето една лесна и много полезна маска за акнеична кожа чиито останки могат да се изядат (шегичка): Състав: Една средно голяма ябълка, 4-5 ... 2014-12-04T23:09:44+00:00 Здравни Статии

Ето една лесна и много полезна маска за акнеична кожа чиито останки могат да се изядат (шегичка):

 

Състав: Една средно голяма ябълка, 4-5 супени лъжици мед  (за предпочитане органичен) и хладка вода.

 

Приготвяне: Махнете семената на ябълката и след това я оститнете чрез миксер до получаването на каша. След това добавете 3-4 супени лъжици мед към вече надробената на много ситно ябълка. Количеството мед ще зависи от големината на ябълката и колко маски възнамерявате да направите с него. По принцип, количеството на меда трябва да бъде достатъчно, за да се смеси добре оситнената ябълка. Разбърква се до получаване на еднородна смес и след това маската е готова за прилагане.

 

Приложение: Нанесете един слой от маската върху цялото ви лице. Изчакайте 10-15 минути и оставете маската да изсъхне малко. След това, измийте маската с хладка вода.

 

Съвети: маската от ябълка и мед работи най-добре, когато е прясна. С други думи, правете такова количество, което ще можете да използвате за един път, не оставяйте маската да престоява в хладилнк, а използвайте веднага.

 

С какво е полезна тази маска: Вътрешната част на ябълката (месото) е зърниста и тя действа като нежен скраб за почистване на лицето, а гликоловата киселина улеснява ексфолиация. Заедно, почистват порите на кожата. Медът е естествен антиоксидант и има антимикробни свойства. Той елиминира бактерийте, които причиняват акне.

 

Внимание: Можете да проверите дали сте алергични към някоя от съставките чрез прилагането на маската върху малък участък на китката си и след това изчакайте няколко часа. Ако се появят обриви или други симптоми на алергия, не използвайте тази маска на лицето си.

 

 

Източник: www.wikihow.bg; www.wholeliving.com;
Източник снимка: www.pixabay.com