Какви са ползите за здравето ни от морската вода

Някой от ползите за здравето ви свързани с морската вода са стимулиране на имунната система, подобряване на кръвообращ... 2014-08-11T08:05:11+00:00 Здравни Статии

Плуването в морето може да подобри вашето настроение и здраве.

 

Някой от ползите за здравето ви свързани с морската вода са стимулиране на имунната система, подобряване на кръвообращението и хидратацията на кожата.

 

Повечето от нас са чували, че морската вода е полезна за здравето ни, но с какво точно морето ни помага ще разберете сега:

 

1. На първо място, морската вода оказва благоприятно въздействие върху кожата склонна към образуването на акне и помага за премахването на леки белези. Солта е идеално средство за почистване и тонизиране на кожата.

 

Вместо да почиствате кожата си с вредни и силно действащи химикали, които могат да я увредят допълнително, може да прекарате известно време на морето. Също така съдържащия се в морската вода  цинк  помага за хидратацията на кожата ни.

 

2. Солената вода се е използвала като почистващо средство от хиляди години. Тя помага за по-бързото заздравяване на раните и порязванията, поради почистващия си и дезинфектиращ ефект. Морската вода също така помага при рани придружени с гной.

 

3. Солената вода също действа като естествен шампоан. Забелязали ли сте, че косата ви е много суха (не е омазнена), след като излезете от водата? Това е така защото солта в морската вода почиства излишния себум и премахва омазняването на косата.

 

Морската вода също така придава допълнителен обем на косата ви и отмива всички изкуствени вещества като лакове, пяна за коса и др. Солта намираща се в морската вода действа като естествен ексфолиант и премахва мъртвите клетки и пърхота от кожата на главата ви.

 

4. Морската вода съдържа жизненоважни елементи, витамини, минерални соли, микроелементи, аминокиселини и живи микроорганизми, които притежават антибиотични и антибактериални ефекти. В резултат на това морската вода е иделано средство за укрепване на имуннта система.

 

Твърди се, че компонентите на морската вода, подобно на човешка кръвна плазма, се абсорбират лесно и се усвояват от тялото ви, докато плувате.

 

5. Морската вода може да намали възпалението и да помогне в излекуването на много кожни заболявания като атопичен дерматит, розацея, псориазис и екзема.

 

 

Източник: www.wikihow; www.livestrong.com; en.wikimedia.org
Източник снимка: khunaspix/www.freedigitalphotos.net