Какви са ползите за здравето ни от прочистването на черния дроб

Черният дроб е отговорен за обработката на токсините в организма, така че грижата за този орган е много важна за вашето здраве. Понякога обаче, диетата ни 2016-04-13T12:35:14+00:00 Здравни Статии

Черният дроб е отговорен за обработката на токсините в организма, така че грижата за този орган е много важна за вашето здраве. Понякога обаче, диетата ни или начина на живот влошават състоянието на черния дроб, което е свързано с влошаване на нашето здраве. За да работи нормално черния дроб трябва да го пречистваме през определен период от време. Пречистването има и редица други ползи за здравето ни.

 

1. Отслабване – вашият черен дроб произвежда жлъчка, която храносмилателната система използва за да разгражда мазнините. Прочистването на черния дроб стимулира производството на жлъчка. Детоксикацията на черния  дроб е един много добър начин да започнете вашето отслабване.

 

2. Стимулиране на имунната система – тъй като черният дроб неутрализира токсините по този начин подпомага дейността на имунната система. Натрупването на токсини в организма компрометира имунната ни система.

 

3. Намалява се риска от образуването на камъни в жлъчния мехур –  тези камъни са в резултат на диетата ни и се образуват поради високите нива на холестерол. Холестеролът води до втвърдяване на жлъчката и до образуване на камъни, които могат да блокират черния дроб и жлъчния мехур. Тези камъни подтискат детоксикиращата функция на черния дроб.

 

4. Детоксикацията на черния дроб води до прилив на енергия в тялото ни – черният дроб участва в производството на вещества, които са полезни за организма ни, но натрупването на токсини в него и жлъчни камъни пречат на черния дроб да освободи тези полезни вещества в кръвообращението.  Когато това се случи, енергията ни намалява и ние се чувстваме уморени и отпаднали.

 

 

Източник: www.energygrid.com; www.lovingourguts.com; www.webmd.com
Източник снимка: dream designs/www.freedigitalphotos.net