Какво говори акнето за вашето здравословно състояние?

Акне около брадичката е свързано с дисбаланс на хормоните. Правилните хранителни навици и избягването на стреса ще ви помогнат за 2015-09-06T14:44:32+00:00 Здравни Статии

Традиционната китайска медицина счита, че състоянието на акнеичната кожа по лицето ви съответства на здравословното състояние на някои части от тялото. Идеята е, че само като погледнете къде е разположено акнето е възможно да се установят други проблеми, с които трябва да се преборите.

 

 

1. Акне по долната част на бузите е свързано с проблеми локаизирани в устната кухина. Може да имате проблеми с устата, когато долните части на бузите са засегнати от акне. Редовно изплаквайте и измивайте устата си. Стойте далеч от газираните напитки и нездравословната храна, приемайте повече плодове и зеленчуци, особено тези, които са богати на витамин C.

 

 

 

 

2. Акне по долната част на челото сигнализира за проблеми със сърцето. Ако ви притеснява акне по долната част на челото, може да имате проблеми с кръвоносната система. Опитайте се да намалите стресовите ситуации и направете всичко възможно да избягвате стреса. Спортувайте редовно и си изберете диета, която е богата на фибри и с ниско съдържание на мазнини. Добра идея е да спрете пушенето и да водите здравословен начин на живот.

 

 

3.  Акне по горната част на челото съответства на проблеми със стомашно-чревния тракт и пикочния мехур. Акнето, което се концентрира върху горната част на челото ви обикновено се свързва с диетични промени. Заменете газираните напитки и кафето с чай и вода, за да изчистите натрупаните токсини в червата. Яжте повече плодове и зеленчуци, които са с високо съдържание на фибри.

 

 

 

4. Акне в областта на очите и между веждите, може да значи проблеми с черния дроб. Акне по тези части показва, че черния ви дроб се нуждае от помощ. Не се хранете късно вечерта и стойте далеч от сладки и мазни храни. Опитайте се да не пиете млечни продукти и алкохол. Консумирайте плодове и зеленчуци с изобилие на витамин C, който помага при неутрализирането на токсините и засилва имунната ви система.

 

 

5. Акне по горната част на бузите е свързано с дихателната система. Грижете се за белите дробове, ако горната част на бузите са силно силно засегнати от акне. Откажете се от пушенето и избягвайте дима от други пушачи или замърсен въздух. Укрепете дихателната система с помощта на сърдечно-съдови упражнения.

 

 

6. Акне по ушите се свързва с проблеми с бъбреците. Най-вероятно дейността на бъбреците ви е нарушена, ако имате акне в областта на ушите. Намалете приема на солени храни и кафе, заменете ги с много вода.

 

 

7. Акне около брадичката е свързано с дисбаланс на хормоните. Правилните хранителни навици и избягването на стреса ще ви помогнат за справянето с хормоналния дисбаланс, който е честата причина за акне около брадичката. Погрижете се да ядете здравословно и да имате достатъчно почивка и сън.

 

 

8. Акне по шията и гърдите е свързано с отслабена имунната система. Пъпки по шията и гърдите могат да сочат, че сте стресирани и иммуната ви система се опитва да се пребори с инфекцията. Приемайте изобилие от храни, които са богати на витамин C за засилване на имунитета. Също така е важно да се борите със стреса и редовно да извършвате физически упражнения. Насладете се на 7-8 часа сън.

 

 

9. Акне по брадичката е свързано с проблеми в стомаха и тънките черва. Набавете си храни с високо съдържание на фибри и пийте много вода, за да изчистите нездравословните натрупвания в стомашно-чревния тракт. Ако имате хранителни алергии, направете всичко възможно, за да ги избегнете. Важно е да избягвате стреса и да спите достатъчно.

 

 

Източник: laurenconrad.com; www.bodyandsoul.com.au; lethow.com
Източник снимка: www.pixabay.com