Какво можем да излекуваме с обелките на нара

Не изхвърляйте обелките на нара. Вместо това ги подсушете и ги запазете. Обелките са изключително полезни и могат да ви помогнат .... 2015-07-31T11:53:08+00:00 Здравни Статии

Не изхвърляйте обелките на нара. Вместо това ги подсушете и ги запазете. Обелките са изключително полезни и могат да ви помогнат да се отървете от стомашните инфекции. Те също така помагат при чревни разстройства.

 

Сега ще ви покажем как да приготвите отвара от наровите обелки:

 

Съотношението между обелките и топлата вода трябва да е 1:20. Сложете 10-12 гр сушени обелки в една празна чаша и ги залейте с 200 мл вряща вода. Покрийте чашата с капак и оставете да престой в продължение на 25 до 30 минути. Можете да пиете течността след това време. Не изхвърляйте корите докато пиете от отварата.

 

Сега ще ви покажем при какви заболявания е ефективна отварата от обелките на нара. Рецептата на приготвяне е една и съща за всички заболявания, но дозата е различна.

 

1. При заболявания на жлъчката, язва на тънките черва, колит (възпаление на дебелото черво).

 

Консумирайте чая по следния начин.

 

Пийте по половин чаша от отварата (около 100 мл) на ден. Разделете това количество на четири части (всяка част трябва да бъде около 25 мл). Започнете да пиете отварата рано сутрин на празен стомах и изпийте четвъртата част късно вечерта, преди лягане.

 

Не трябва да приемате отварата всеки ден. Тя се пие първия, третия, петия и седмия ден. Това количество от отварата е достатъчно за повлияване на тези заболяване. Ако трябва да се продължи лечението, не забравяйте да починете 7 дена преди да повторите лечебния курс.

 

Не трябва да се консумира алкохол по време на приемането на отварата. Веществата, които се намират в кората унищожават всички патогенни клетки в стомашно-чревния тракт без да се засягат здравите клетки.

 

 

 

2. При диария, коремен тиф, дизентерия, холера, остър апендицит и салмонела. Консумирайте чая по следния начин:

 

Пийте половин чаша, след като е престоял 30 минути. Не прецеждайте чая!  При диария, ефектът трябва да настъпе 10-15 минути след консумацията на отварата.

 

Ако не усетите подобрение след десет минути, това означава, че стомашното неразположение може да се дължи на коремен тиф, салмонела или холера. В този случай, трябва да изпийете и другата половина от чая след три часа.

 

 

Източник: www.thehealthsite.com; www.spiceflair.com; www.webmd.com
Източник снимка: www.pixabay.com