Какво можете да направите ако вашето бебе е настинало

В момента, в който чуете първото кихане или видите сополки по нослето на вашето бебе, първата ви мисъл е да го грабнете и да го ...... 2015-09-03T12:13:56+00:00 Здравни Статии

В момента, в който чуете първото кихане или видите сополки по нослето на вашето бебе, първата ви мисъл е да го грабнете и да го заведете налекар. Не е нужно да посещавате педиатър всеки път, когато  бебето ви има хрема или кашлица. Има много безопасни и естествени средства, които могат да помогнат за успокояване на симптомите у дома без опасност от странични ефекти.

 

Сега ще ви покажем няколко напълно безопасни средства за справяне със запушения нос и настинката при бебетата:

 

 

1. Отпушете нослето на вашето бебе с пара –  оставете горещата вода в банята да тече за да може помещението да се напълни с пара. Вземете бебето вътре, нека за кратко време да вдишва от парата. Водната пара ще изчисти запушения нос на бебето и то ще може да диша с лекота.

 

 

2. Купичка с пилешка супа може да бъде отлично средство за облекчаване на настинката и запушения нос на вашето бебе. Пилешкият бульон ще помогне за изхвърлянето на гъстите секрети от белите дробове, а пилето ще даде на вашето бебе допълнително енергия. Въпреки това, ако бебето ви е под шест месеца и още го кърмите се консултирате с вашия лекар.

 

 

3. Повдигнете главата на вашето бебе –  дръжте главата на вашето бебе повдигната, докато то спи или е в легнало положение, тъй като това ще му помогне да диша по-добре. Поставете главата на вашето бебе върху мека възглавница или  върху навита мека кърпа. Този метод е подходящ при деца на 12 месеца.

 

 

4. Ако вашето бебе има температура в резултат на настинката, изцедете сока на един лимон в купа с топла вода. Водата не трябва да е гореща. Натопете кърпа в топлата лимонена вода и разтриите с нея много нежно кожата на бебето. Лимонът ще охлади телцето, докато топлата вода ще отпуши нослето на на бебето. Ако все пак температурата остане висока, веднага се обърнете към лекар.

 

 

5. Нарежете червен или обикновен лук на филийки и го оставете близо до кошарката на бебето. Лукът съдържа сяра, която помага за освобождаване на белите дробове от секретите и по този начин се улеснява дишането. Червеният лук е изключително ефективен при заболявания на дихателната система – той успокоява кашлицата, втечнява гъстия бронхиален секрет и помага при лечението на пресипналост, грип, болки в гърлото, пневмония, бронхит и астма.

 

 

Източник: www.babycenter.com; www.webmd.com; www.todaysparent.com
Източник снимка: www.pixabay.com