Какво не трябва да правим в никакъв случай след като си хапнем

Не пушете след като сте хапнали - проучвания са доказали, че изпушването на 1 цигара след ядене се равнява на 10. Шанса за развитието 2014-09-10T00:09:21+00:00 Здравни Статии

1. Не пушете след като сте хапнали – проучвания са доказали, че изпушването на 1 цигара след ядене се равнява на 10. Шанса за развитието на рак се повишава многократно ако пушите след ядене.

 

2. Не лягайте да спите веднага след ядене – когато сме легнали, храната не може да се смели правилно и е възможно да възникнат инфекции в стомаха и червата.

 

3. Не се разхождайте след ядене – странно, но факт. Ходенето пеша веднага след като сте яли може да доведе до гастроезофагиален рефлукс (връщане на стомашно съдържимо и стомашен сок в хранопровода) и до влошаване на целия процес на храносмилане.

 

4. Не се къпете – топлият душ след хранене ще насочи кръвта към ръцете, краката и тялото и кръвообращението в стомаха ще се влоши, а това ще попречи на нормалното храносмилане.

 

5. Не пийте чай – съдържащите се в чая вещества променят структурата на протеините в храната, което я прави трудна за смилане. Желателно е да пиете чай 1 час след хранене.

 

6. Не яжте плодове след като се нахраните – когато плодовете попаднат в стомаха заедно с останала храна, те не могат да се предвижат до червата. Оставайки в стомаха, плодовете ферментират и влошават качеството на останалата храна в стомаха. Затова препоръките са да консумирате плодовете 1 час преди или след хранене, а най-добре е на гладно сутринта.

 

 

Източник: www.medicalnewstoday.com; www.livestrong.com; www.articlebiz.com
Източник снимка: Janaka Dharmasena/freedigitalphotos.net