Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем

Повечето от нас си мислят, че физическите упражнения са напълно достатъчни за да постигнем така мечтания плосък корем, но ... 2014-08-01T23:16:36+00:00 Здравни Статии

Повечето от нас си мислят, че физическите упражнения са напълно достатъчни за да постигнем така мечтания плосък корем, но дали е така?

 

Фразата „ние сме това, което ядем“, никак не е случайна. Всъщност, храната, която приемаме е от много по-голямо значение за постигане на плосък корем, отколкото самите упражнения.

 

Затова сега ще ви покажем различни храни, които ще бъдат ваш верен съюзник в борбата с мазнините в коремната област. Не приемайте тези храни  като диетични. Тези храни по-скоро са най-добрите естествени средства, които ще ви помогнат да постигнете целите си. Тези храни са важни за нашия плосък корем защото премахват подуването и газовете, подобряват храносмилането и като цяло ни карат да се чувстваме по-здрави и по-щастливи.

 

Ето ги и тях:

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем1.  Краставици – те съдържат много полезни вещества. Някой от тях са: витамин С, фибри, калий и др. Водата съдържаща се в краставиците помага на организма ни да изхвърли токсините от тялото ни. Краставиците са известни още  като естествен диуретик, което означава, че те ни помагат за изхвърлянето на излишните течности натрупани в организма ни. Отделянето на излишните течности със сигурност ще ни помогне да изглеждаме по-стройни.

 

 

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем2. Сурови бадеми – те са богат източник на витамин Е и мононенаситени мазнини. Мононенаситените мазнини ни помагат в борбата с подкожните мазнини в областта на корема и в същото време ни дават чувството за ситост. Бадемите също така помагат за нормализиране на метаболизма ви.

 

 

 

 

 

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем3. Боб – храната, която ни прави по-слаби според последни проучвания. Това е така защото бобът е с ниско съдържание на калории, но в същото време създава чувство за ситост. Ако се притеснявате, че бобът може да ви причини газове и подуване на корема, просто започнете с малки количества боб и ги увеличавайте постепенно. Друг начин да избегнете евентуално подуване е пиенето на повече вода.

 

 

 

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем4. Плодове и зеленчуци – всички те се състоят от 80-90% вода. Те са богати на полезни вещества и са с ниско съдържание на калории. Плюс това, те съдържат голямо количество фибри, който ви засищат за дълго, и ви помагат да отслабнете по-бързо. Особено подходящи за лятото са: диня, домати и всички листни зеленчуци.

 

 

 

 

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем5. Зелен чай – той е мощен стимулатор на метаболизма. Ежедневната му употреба ни помага да отслабнем по-бързо. Антиоксидантите съдържащи се в зеления чай могат да подтиснат усвояването на мазнините.

 

 

 

 

 

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем6. Нискомаслено кисело мляко – то е богато на витамини от група В и калций.

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем7. Черен шоколад – изследвания показват, че хората, които консумират сладкото изкушение имат по-нисък индекс на телесната маса. Също така черният шоколад ускорява метаболизма ни.

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво трябва да ядем за да имаме плосък корем8. Яйца – Изследване е установило, че яденето на яйца за закуска помага за ограничаването  на приема на калории през целия ден, с повече от 400 калории.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: www.food.allwomenstalk.com; www.self.com; www.besthealthmag.ca
Източник снимка: imagerymajestic/freedigitalphotos.net