Какъв тип чай е подходящ за нас според кръвната ни група

Чаят най-вероятно е царят на всички напитки. Какво може да бъде по-приятно от чаша горещ чай в студените дни или чаша студен чай в гор ..... 2016-10-20T08:45:13+00:00 Здравни Статии

Чаят най-вероятно е царят на всички напитки. Какво може да бъде по-приятно от чаша горещ чай в студените дни или чаша студен чай в горещите летни следобеди? Може би повече от вас знаят, че има хранителни режими подходящи за всяка кръвна група, но знаете ли, че дори и топлите напитки могат да се разделят в групи, в зависимост от кръвната група?

 

Умерените количества кафе са полезни само за хората с кръвна група А и Б.  Според кръвната група чая от билки може да бъде подходящ за едни и непрепоръчителен за други, независимо, че билките са изключително полезни като цяло.  Вижте кой чай е подходящ за вашата кръвна група. А вие знаете ли коя кръвна група сте?

 

1. Кръвна група 0 – хората от тази група трябва да избягват млечните храни, бобовите растения и глутена. Въпреки, че тези хора се справят добре със стреса, могат да имат проблеми със стомашните киселини. Те трябва да пият чай от джинджифил или женшен. Идеалната комбинация за тези хора е чай от зелен чай джинджифил и женшен. А кафето могат да го заместят със зелен чай.

Какъв тип чай е подходящ за нас според кръвната ни група

Тази кръвна група може да пие чай от магданоз, хмел, бряст, черница листа, джинджифил, липа, глухарче, врабчови чревца, мента и шипка.

 

2. Кръвна група А – тези хора са емоционални и аналитични. Те са изключително податливи на стрес, и се борят с високите стойности на кортизол (хормона на стреса). Въпреки че кафето не влияе на тяхното здраве, лицата от тази група трябва да наблегнат на чая. Те трябва да пият зелен чай, чай от жасмин и комбиниран чай от невен, мащерка и бял равнец.

 

Тази кръвна група може да пие чай от глог, бряст,  репей, джинджифил, алое, жълт кантарион.

 

3. Кръвна група Б – хората с тази кръвна група имат по-бавен метаболизъм и  са склонни към автоимунни заболявания, наддаване на тегло, летаргия, хронична умора и недоспиване. Въпреки че те имат силна храносмилателна система, те често имат проблеми с бактерии като Ешерихия коли. Тези хора трябва да пият зелен чай, ройбос и комбинация от бъз, ройбос, градински чай и маточина.

 

Тази кръвна група може да пие чай от листа от малина, магданоз, женско биле, мента, бъз, листа от бреза, кора от бряст , жълт кантарион, глухарче, мента, бял равнец, мащерка, репей.

 

4. Кръвна група АБ – храта в тази група са интуитивни и устойчиви на стрес. Те трябва да се съсредоточат върху зеления чай, ментата, божура и сандаловото дърво. Комбинацията от коприва, мента и ройбос е особено добра за мъжете с тази кръвна група.

 

 

Източник: www.huffingtonpost.com; authoritynutrition.com; www.motherearthnews.com
Източник снимка: www.123rf.com