Как да излекуваме болките в гърба и ставите за седмица

От най-близкия магазин вземете 150 грама желатин (говеждия е най-подходящия за целта). Всяка вечер преди сън, сложете 2 чаени лъжички ....... 2016-03-21T05:49:28+00:00 Здравни Статии

Сега ще ви представим народна рецепта, която от древни времена е помагала на хората при болки в гърба, ставите и краката. Тази рецепта облекчава болките и превръща движението в удоволствие, а не в мъчение.

 

От най-близкия магазин вземете 150 грама желатин (говеждия е най-подходящия за целта). Всяка вечер преди сън, сложете 2 чаени лъжички желатин в 1/4 чаша студена вода, разбъркайте добре и оставете при стайна температура до сутринта.

 

На следващата сутрин желатинът ще се е превърнал в желе. Смесете го с кисело мляко, прясно мляко, горещо какао или сок, разбъркайте добре и изпийте на празен стомах.

 

Повтаряйте процедурата всяка сутрин в продължение на един месец, ще почувствате подобрение след първите 3-4 дни и може да повторите след 6 месеца.

 

Желатинът съдържа незаменими аминокиселини, които са изключително важни за нашето здраве. Една от тях е глицинът. Той стимулира функцията на черния дроб, и помага на организма да се справи с токсините. Лизинът, който се съдържа в желатината, стимулира усвояването на калций и образуването на мускулна маса. Желатинът съдържа колаген, който участва в изграждането на хрущялна тъкан.

 

Консумацията на желатин може да предизвика тежест и подуване в стомаха, а понякога и алергични реакции. Затова е хубаво да се консултирате с лекар.

 

 

Източник: www.ncbi.nlm.nih.gov; www.webmd.com; www.foodrenegade.com
Източник снимка: sixninepixels/www.freedigitalphotos.net