Как да излекуваме разширените вени с помощта на зелени домати

Трябва да поставите нарязаните зелени домати директно върху разширени вени. Ако е необходимо ги фиксирайте с бинт. .... 2015-08-12T11:08:23+00:00 Здравни Статии

Зелените домати са ефективен народен лек срещу разширени вени. Измийте няколко зелени домата и ги нарежете на кръгчета

 

Трябва да поставите нарязаните зелени домати директно върху разширени вени. Ако е необходимо ги фиксирайте с бинт. Оставете ги да действат, докато не почувствате изтръпване на кожата. Ако не можете да издържите на изтръпването за по-дълъг период от време, махнете доматите в момента, в който почувствате изтръпването и измийте вените със студена вода.

 

В случай, че изтръпването не ви пречи ще постигнете по-бързи резултати. Тази процедура трябва да се повтаря 4-5 пъти на ден.

 

След две седмици  венозните възли ще започнат да избледняват и кожата ще започне да се заглажда. Подуването и болката ще започнат постепенно да изчезват.

 

Лечебните свойства на доматите се дължат на вещество, което наподобява ацетилсалициловата киселина (аспирин). Тази киселина се счита за антикоагулант, която разрежда кръвта. Доматите съдържат флавоноиди, които укрепват стените на кръвоносните съдове.

 

Разширените вени могат да бъдат третирани и с червени домати.

 

Процедурата е подобна на тази със зелените домати. Зрелите червени домати трябва да бъдат измити и нарязани на тънки кръгчета. След това трябва да ги сложите върху засегнатите вени и да ги оставите да действат в продължение на 3-4 часа, като за целта трябва да ги фиксирате с превръзка.

 

Най-добре е да правите компресите вечерно време. Продължителността на лечението е индивидуално. Можете да си правите компреси с домати през цялото лято, като можете да редувате зелени и червени домати.

 

 

Източник: http://www.mayoclinic.org; www.en.wikipedia.org; http://www.circulationfoundation.org
Източник снимка: www.pixabay.com