Как да направим вино от къпини и с какво е полезно

Може би вече сте чували за такова вино. Този еликсир съдържа редица полезни съставки, които ще подобрят цялостното здравосло ... 2015-08-02T21:39:15+00:00 Здравни Статии

Може би вече сте чували за такова вино. Този еликсир съдържа редица полезни съставки, които ще подобрят цялостното здравословно състояние. Ако не знаете как да си направите домашно вино от къпини, ние ще ви покажем как.

 

Виното от къпини е изключително ефективно при анемия, повишено ниво на триглицеридите и холестерола, понижен имунитет и влошено здраве. Освен това, виното почиства кръвта, лекува кожни заболявания, подобрява настроението и зарежда с енергия цялото тяло.

 

Какво ще ви е необходимо?

 

5 кг къпини
1,5 кг захар
1 голям съд

 

Измийте къпините старателно и ги поставете в съда. След това ги намачкайте с ръце. Когато всички къпини са намачкани добре, добавете захарта. Съдът не трябва да е пълен до горе. Покрийте съда с марля или тензух и оставете да престоява на прохладно място.

 

След период от 10 дни, първо трябва да се премахне плътната маса, която се е натрупала на повърхността с лъжица и след това прецедете течността през марля. След това върнете прецедената течност в съда отново и го оставете да престой за още 10 дни.

 

След това течността трябва да се прецеди отново и се изсипва в стъклени бутилки. Затворете бутилките с марля, а не с тапи(капачки) поради отделящите се газове. След около 1 месец можете да затворите бутилките с капачки.

 

Начин на употреба:

 

Консумирайте 100 мл от виното всяка сутрин и всяка вечер. Ако сте анемичен, тогава трябва да пийте от къпиновото вино в продължение на 3 месеца. Този тип вино е чудесно за хора от всички възрасти, независимо от това дали някой има някакви здравословни проблеми или не.

 

То е страхотно превантивно средство за много заболявания, включително сърдечно-съдови и злокачествени такива.

 

 

Източник: www.wikihow.com; https://en.wikipedia.org
Източник снимка: www.pixabay.com