Как да облекчим болките в корема с помощта на природни лекове

Стомашната болка възниква поради различни причини. Общо взето, тя е два типа: хронична и нередовна. Хроничната е най-често резултат от .......... 2014-10-05T15:19:43+00:00 Здравни Статии

Стомашната болка възниква поради различни причини. Общо взето, тя е два типа: хронична и нередовна. Хроничната е най-често резултат от заболяване, а нередовната – стомашни реакции на лошо смилане, газове или просто страничен ефект от някаква храна.

 

1. Бъдете винаги задоволени с течности.

 

Важно е да сме винаги хидратирани. Дехидратацията е възникващ фактор за много стомашни проблеми. Това е особено важно при вирусни заболявания. Ако не ползваме течности, в такива състояния, ще влошим още повече нещата.

 

Хубав начин да си осигурим достатъчно течности, е да приемаме редовно малки количества. Почнете с чаена лъжичка течности на всеки 15 минути. Когато свикнете, минете на две и така нататък. Може жаждата да не ви се засити много, но поне ще се намали стомашния дискомфорт и ще се чувствате по-добре. Освен това 6-8 чаши вода на ден, осигуряват добро функциониране на стомаха и изхвърлят токсините и вирусите. Ето други полезни течности:

 

 

-Плодови сокове

-Бульони

– Декофеинизиран чай

– Газирана вода

– Енергийни напитки

 

 

3. Използвайте джинджифил

 

Джинджифилът отдавна е познат със свойството си да облекчава стомашната болка и всякакви други подобни разстройства. Има противовъзпалителен ефект върху цялото тяло. Помага на храносмилането. Можем да го приемаме и суров, и като чай.

Има голямо разнообразие от джинджифилови чайове. Но в чист вид той е най-ефективен за облекчаване на стомашната болка. Направете си сами чай като настъргате джинджифила и разбъркате половин чаена лъжичка в чаша гореща вода. Нека да постои 3 минути, след което махнете сухото вещество и изпийте чая. Можете да пиете и джинджифилова бира, но не такава с подсладители или фруктозни сиропи. Пробвайте и джинджифилови сладкиши.

 

3.Яжте кимион или семе от копър

 

И двете помагат за разстроен стомах. Улесняват смилането и елиминрат болката от газовете.. Много хомеопатични лечители го препоръчват за облекчаване на стомашна болка. Семената може да се дъвчат или да се сварят на чай. Пак, както по-горе, пребавете гореща вода към чаена лъжичка. Покрийте съда и го оставете за 5-10 мин. После махнете твърдото вещество. Този домашен лек действа най-добре на празен стомах

 

4. Направете си билков чай

 

Джинджифила и семената не са единствените полезни чайове за болка в стомаха. Много билкови чайове намаляват дискомфорта и болката. В специалните магазини има най-различни видове чайове конкретно за стомашни проблеми. Смята се, че ако си ги приготвите вкъщи, обаче, ефектът им ще е по-добър. Ето някои по-важни билки, помагащи на стомаха:

 

-Канела

-Мента

-Мащерка

-Лимонов балсам

-Лавандула

 

Свеж чай от мента може да си направите като просто залеете билката с чаша гореща вода, така и с мащерката, но нея я покрийте за десетина минути.

 

5. Затопляйте често стомаха.

 

Затоплянето на стомаха върши чудеса за премахване на всякакви стомашни болки. Бутилка гореща вода или топъл компрес винаги помагат. Помага и така наречения оризов компрес, затоплете несготвен ориз във микровълновата, после го поставете в найлонов плик, завийте го в памучна тъкан и приложете на стомаха.

 

Може да използвате и солен компрес, приготвянето и използването му са подобни на оризовия. Не само ще ви облекчи, но ще подобри и притока на кръв към стомаха. Ще имате по-добро храносмилане и значително по-малко стомашни крампи.

 

 

Източник: www.kak-da.com
Източник снимка: David Castillo Dominici/freedigitalphotos.net