Как да отслабнем с помощта на алое вера

За най-добри резултати, комбинирайте консумацията на алое вера с 30 минути упражнения 3-5 пъти седмично. Правете силови тренировки 3 пъти 2016-03-09T11:17:12+00:00 Здравни Статии

Ние всички знаем, че алое вера лекува порязвания и рани и можем да го използваме като успокояващ балсам за изгаряния. Но знаете ли, че то също е ефективно средство за отслабване?

 

Алое вера се продава под формата на гел и сок и се екстрахира от тубулите на растението алое вера, който съдържа 75 активни витамини, минерали, ензими, въглехидрати, аминокиселини, салицилова киселина и фитохимикали (сапонини). На път сте да откриете как всички тези елементи могат да ви помогнат да отслабнете естествено, така че да може да избегнете затлъстяването и всички здравни проблеми, свързани с него.

 

Как всъщност алое вера ще ви помогне да отслабнете:
– Алое вера съдържа естествени антиоксиданти, които забавят образуването на свободните радикали в организма.

 

– Научно доказано е, че алое вера ускорява метаболизма ви и по този начин ще намалите индекса на телесната маса. Алое вера позволява на организма да използва въглехидратите и мазнините за енергия, а не да ги трупа под формата на подкожни мазнини.
– Алое Вера стимулира производството на колаген, това е протеин, който стимулира развитието на мускулите. Вашето тяло изразходва много енергия за производството на колаген, а допълнителното изразходване на енергия ще ви помогне да отслабнете по-лесно. Колагенът също ускорява метаболизма и благодарение на него храната се задържа по-малко време в червата.

 

– Алое вера съдържа в изобилие витамин А, Б1, Б2, Б6, Б12, витамин С, витамин Е, фолиева киселина и ниацин, всички те участват в изгарянето на калориите и намаляване на телесните мазнини.

 

– Сокът от алое вера е естествен лаксатив. Това му действие ще ви предпази от запек, ще подобри храносмилането и детоксикацията на организма.

 

Сега ще ви предложим няколко варианта за консумацията на сока от алое вера. За да бъде максимален ефекта, който търсим, трябва да приемаме сока от алое вера сутрин на гладно и преди тренировка.

 

1. Смесете няколко супени лъжици гел от алое вера с плодов сок по ваш избор. Пийте сутрин на гладно или преди тренировка.

 

2. Гел от алое вера и лимон – смесете 1-2 супени лъжици от гела със сока от 1-2 лимона и вода колкото е необходимо.  Пийте редовно всеки ден за да има ефект.

 

3. Сок от алое вера и мед – в една чаша сок от алое добавете 1 с.л. мед. Пийте по 1 чаша всяка сутрин на гладно.

 

4. Кристали от алое вера – можете да си купите алое вера на кристали, добавете 1/2 чаена лъжичка алое вера на кристали в чаша пречистена вода или плодов сок.  Консумирайте кристалите преди хранене и през целия ден.

 

Не забравяйте, че кристалите се различават по цвят, вкус, и ефективност в зависимост от растението, от които са добити.

 

За най-добри резултати, комбинирайте консумацията на алое вера с 30 минути упражнения 3-5 пъти седмично. Правете силови тренировки 3 пъти седмично за изграждане на мускули и ускоряване на метаболизма, и кардио за 30-45 минути  4 пъти седмично, за изгаряне на мазнините.

 

Бременни, деца, кърмещи жени и жени по време на месечния цикъл не трябва да приемат алое вера.

 

 

Източник: foodandnonsense.com; www.livestrong.com; health.onehowto.com
Източник снимка: markuso/www.freedigitalphotos.net