Как да премахнем мазолите с хляб и лимон

Домашен лек против мазоли с оцет и хляб: този вид компрес звучи странно на пръв поглед, но за сметка на това е много ефективен. Но защо то .... 2015-01-15T21:55:52+00:00 Здравни Статии

Домашен лек против мазоли с оцет и хляб: този вид компрес звучи странно на пръв поглед, но за сметка на това е много ефективен. Но защо точно хляб, той е най-вече средство за прилагане и е най-предпочитаният вариант за налагането върху мазолите.  Оцетът от своя страна, притежава противогъбични и антибактериални свойства и високата му  киселинност помага да се омекоти кожата в областта на мазола.

 

Ще ви трябват:

 

– едно парче хляб

– 1 чаша ябълков оцет

– марля или тънък плат
– залепваща лента
– пемза

 

Ако мазолът е от много време и вече кожата е загръбяла, тогава е хубаво да премахните повърхносния слой мъртви кожни клетки с помощта на пемза. В една купа изсипете половин чаша оцет и сложете половин филия хляб. След като се е накиснал добре, сложете парче от хляба върху мазола, отгоре поставете марля и закрепете със залепващата лента. Можете да намачкате накиснатия хляб за да се превърне на каша и пак по същия начин налагате върху мазола.

 

Лимонова паста против мазоли: високата киселинност на лимоновия сок омекотява втвърдената кожа. Зехтинът ще овлажни кожата и ще я предпази от изсушаващите свойства на лимоновия сок. Кристалите в содата бикарбонат ще ексфолира кожата ви, ще премахне мъртвите клетки. Содата също така има противогъбични и антибактериални свойства. Содата бикарбонат предпазва пастата от бързо изсъхване.

 

Необходими продукти:

 

– няколко супени лъжици лимонов сок
– 2 супени лъжици зехтин
– сода бикарбонат

 

Смесете 2 или 3 супени лъжици лимонов сок с 2 супени лъжици зехтин. Добави сода за хляб, докато сместа продобие пастообразна консинстенция. Да се съхранява в контейнери с плътно затварящ се капак далеч от пряка слънчева светлина. Може да се прилага толкова често, колкото е необходимо. Покрива се с марля или друг тънък плат.

 

 

Източник: www.homeremedyshop.com; www.homeremediesweb.com; www.stylecraze.com
Източник снимка: thawats/www.freedigitalphotos.net