Как да премахнем сърбежа и зачервяването на очите

Често имаме проблеми с очите, свързани с подуване, зачервяване и сърбеж. Тези проблеми се появяват, когато стоите прекалено дълго ......... 2015-07-07T22:11:56+00:00 Здравни Статии

Често имаме проблеми с очите, свързани с подуване, зачервяване и сърбеж. Тези проблеми се появяват, когато стоите прекалено дълго пред компютъра, телевизора, или сънят ви не е бил достатъчен. Зачервяването на очите, може да бъде излекувано с някои домашни подръчни средства. Сами изберете вида на лечението:

 

1. Мед. Смесете 3 супени лъжици мед с вряла вода, след което оставете водата да се охлади. Поставяйте по няколко капки в засегнатото око, два или три пъти дневно.

 

2. Куркума. Смесете 2 супени лъжици куркума с 200 мл. вода и изплакнете окото си. Куркумата действа противовъзпалително, на която и да е част от тялото ви.

 

3. Копър. Поставете няколко семена от копър в топла вода. Накапете получената смес в окото си, за да намалите зачервяването.

 

4. Картоф. Поставете резен картоф върху окото и го дръжте на него, в продължение на 20 минути. Правете това поне 3 поредни дни.

 

5. Алое Вера. Поставете парче от алое в марля и го положете върху засегнатото око.

 

6. Сода Бикарбонат. Смесете една супена лъжица сода за хляб с 200 мл. вода и изплакнете добре окото си. Полученият разтвор ще намали подуването, зачервяването и дразненето.

 

7. Топли и студени компреси. Поставете топъл компрес на окото, за да облекчите подуването. Студените компреси ще помогнат против зачервяването на окото. Използвайте отделни компреси за топло и студено, за да намалите инфекцията.

 

8. Кисело мляко. Зачервяването на очите може да бъде излекувано, чрез намазване на зачервеното око с кисело мляко.

 

9. Кокосово масло. Кокосовото масло не само ще намали зачервяването на окото, но също така ще помогне против надраскване на окото. Накиснете памуче с кокосово масло и намажете засегнатото око.

 

10. Мляко от кърма. Капнете няколко капки от кърмата в засегнатото око и зачервяването ще изчезне.

 

 

Източник: www.healthline.com; www.eyehealthweb.com; www.healthcommunities.com
Източник снимка: marin/www.freedigitalphotos.net