Как да премахнем торбичките под очите

Забелязали сте, че имате торбички или тъмни кръгове под очите, ами не сте единствените. Добрите новини са, че има спасение от тези коз .. 2014-07-27T08:50:09+00:00 Здравни Статии

Забелязали сте, че имате торбички или тъмни кръгове под очите, ами не сте единствените. 

 

Добрите новини са, че има спасение от тези козметични недостатъци и те могат да бъдат премахнати.

 

Подпухнали очи рано сутрин причините за това състояние могат да бъдат следните:

 

 

1. Алергия, настинка или възпалени синуси – тези състочния водят до натрупване на течности в областта под очите.

 

2. Прекаляването със солта вечерно време също води до подпухване на очите сутрин.

 

3. Прекаленото търкане и пипане на очите.

 

4. Прекалената употреба на алкохол.

 

5. Спането със грим.

 

Торбичките под очите не са повод за притеснение, но ако се появят внезапно и не са породени от някоя от гореизброените причини, тогава трябва да се обърнете към лекар, който ще определи дали торбичките под очите са симптом на някое заболяване.

 

Ето няколко начина за премахване на торбичките в зависимост от това какво ги причинява:

 

1. Ако причината за подпухването на очите е някакъв вид алергия, трябва да се насочите към лечение на алергичното състояние. Премахването на алергията предполага и изчезването на досадните торбички под очите.

 

2. Ако причината за подпухването на очите е запушен нос или възпалени синуси, трябва да вземете мерки и с подходящите за целта лекарства да освободите носната кухина от секретите причиняващи запушването.

 

3. Сменете позата, в която спите. Поради гравитацията, която не прощава на никой, спането по корем или на една страна води до натрупване на течности под очите. Решението е лесно, просто трябва да спите по гръб и главата ви да е на по-високо като сложите още една възглавница.

 

4. Наложете върху очите резенчета краставица, охладени пакетчета чай. Охлаждането води до намаляване на отока около очите.

 

Как да премахнем торбичките под очитеТъмни кръгове около очите

 

Тъмните кръгове около очите не са нещо временно и не са в резултат на няколкото коктейла предната вечер. Тъмните кръгове могат да бъдат наследствени. С напредване на възрастта вероятността от появата на тъмни кръгове около очите става по-голяма. Появата им може да се забележи след 30 годишна възраст. Ето няколко съвета, с които може да се преборите с тъмните кръгове под очите:

 

1. Може да използвате подходящ за целта грим, който да скрие недостатъка.
2. Използвайте избелващи кремове за околоочния контур.
3. Прилагайте околоочни кремове съдържащи кофеин. Кофеина свива кръвоносните съдове.

 

Още няколко съвета за цялостно предпазване от появата на торбички и тъмни кръгове под очите

 

1. Не пушете и ежедневно прилагайте слънцезащитен крем в областта около очите. Пушенето и излагането на вредната ултравиолетова светлина разрушават колагена и се появяват бръчици .

 

2. Прилагайте всяка вечер овлажняващ крем около очите. Хидратацията на кожата около очите е много важна за предотвратяването появата на торбички.

 

 

Източник: www.webmd.com; www.wikihow.com
Източник снимка: Victor Habbick/freedigitalphotos.net