Как да пречистим въздуха у дома с натурални средства

Знаете ли, че въздуха в затворени помещения често съдържа повече токсини и химикали от въздуха на открито? Всичко, от матраци до саксии и тигани могат да 2016-04-13T08:52:26+00:00 Здравни Статии

Знаете ли, че въздуха в затворени помещения често съдържа повече токсини и химикали от въздуха на открито? Всичко, от матраци до саксии и тигани  могат да съдържат вредни химикали, които се отделят и натрупват във въздуха в затворени помещения.

 

Най-добре е да се намали излагането на такива химични вещества по всеки възможен начин, но в днешния свят, в който сме заобиколени от редица вредни вещества е практически невъзможно да се избегнат напълно вредните токсини. За останалите химически вещества, които се намират във въздуха в затворени помещения, има няколко естествени начина за неутрализирането им.

 

1.  Използвайте свещи от пчелен восък – обикновените парафинови свещи са отделят химични вещества като бензен, толуен, сажди и други химикали във въздуха. Тези видове свещи повече ни вредят, отколкото помагат за качеството на въздуха в помещенията и трябва да се избягват.

 

Чистите свещи от пчелен восък, от друга страна горят почти без дим или миризма и пречистват въздуха чрез освобождаване на отрицателни йони във въздуха. Тези отрицателни йони могат да се свързват с токсините и да ги отстраняват от въздуха.

 

Свещите от пчелен восък са особено полезни за хората с астма или алергии и те са ефективни при премахването на общи алергени като прах от въздуха. Свещите от пчелен восък горят по-бавно от парафиновите свещи, така, че те могат да се използват много по-дълго.

 

2. Лампи с хималайска сол – те представляват още един естествен начин за почистване на въздуха в затворени помещения. Те са изработени от кристали хималайска сол и точно като свещите от пчелен восък, те освобождават отрицателни йони във във въздуха, за да го филтрират. Освен това, изглеждат много красиво.

 

3. Активен въглен получен от бамбук – той има способността да премахва токсините от въздуха. Освен токсините, въглена от бамбука премахва и неприятните миризми. Просто оставете в ъгъла на помещението малко количество от този вид въглен.

 

 

Източник: www.goodhousekeeping.com; www.naturallivingideas.com; www.health.com
Източник снимка: www.pixabay.com