Как да пречистим омазнения черен дроб (чернодробна стеатоза)

Хората отдавна са използвали суроватката за да стимулират апетита и храносмилането, и съвременната наука е установила, че суроватката предо ... 2015-05-13T23:37:37+00:00 Здравни Статии

Суроватка (цвик) се нарича течността, която се отделя от млечния коагулат при производството на сирене, сиренови продукти и кисело мляко. Тя е естествен млечен серум, който съдържа лактоалбумини, лактоглобулини, лактоза и минерални соли, но не съдържа казеин. В суроватката няма сол, а млечната мазнина и лецитините са малко.

 

Суроватката съдържа витамини Б6, Б2, Б12, витамин К, витамин С, минерали като калций, калий, магнезий и фосфор, аминокиселини, и е с ниско съдържание на калории.

 

Хората отдавна са използвали суроватката за да стимулират апетита и храносмилането, и съвременната наука е установила, че суроватката предотвратява хипертонията, инсулта и инфарктите, регулира холестерола, увеличава мускулната маса, предпазва от остеопороза, укрепва имунитета, намалява стреса, и осигурява достатъчно енергия.

 

Направете своя собствена домашна суроватка:

 

Сварете литър прясно мляко и добавете малко лимонов сок, докато е още топло. Изцедете цял лимон. Разбъркайте добре и оставете да си почине, докато не видите зеленикаво полупрозрачна течност отделяща се от изварата. Това е вашата суроватка. Прецедете и съхранявайте в стъклена бутилка, в хладилник.

 

Този процес дава два невероятни продукта – суроватка и вкусна, домашно приготвена извара.

 

Пийте 0,5-1 литър суроватка всеки ден.

 

 

Източник: www.medicalnewstoday.com; www.muscleandfitness.com; www.en.wkipedia.org
Източник снимка: www.pixabay.com