Как да пречистим черния дроб без лекарства

Вашият черен дроб е като пречиствателна станция, която преработва всички токсини и вредни вещества, които приемаме с храната. Правилното ....... 2014-10-17T10:13:41+00:00 Здравни Статии

Вашият черен дроб е като пречиствателна станция, която преработва всички токсини и вредни вещества, които приемаме с храната. Правилното функциониране на черния дроб води до нормалната работа на всички органи в тялото ни.

 

Ето няколко начина чрез, които ще пречистим черния дроб:

 

1. Чесън – той съдържа серни съединения, които активират редица ензими в черния дроб. Чесънът съдържа алицин и селен, които защитават черния дроб.

 

2. Зелен чай – комбинацията му с лимон е изключително ефективна за прочистване на черния дроб от токсините. Коренът от глухарче, репея и белия трън също са ефективни за очистване на черния дроб от токсините. След като изпиете чая съдържащ някоя от тези билки, приемете една голяма чаша вода, това ще засили очистващия им ефект.

 

3. Студен и горещ душ – започнете тази прочистваща процедура с 3 минутен горещ душ, след това за 30 секунди се изкъпете с хладка вода. Повторете тази последователност няколко пъти. Смяната на температурата на водата стимулира кръвообращението в цялото тяло и подпомага прочистването на организма.

 

4. Куркума– притежава много ползи за здравето и една от тях е защита на черния дроб. Освен това, куркумата позволява на черния дроб да регенерира (да възстанови увредените клетки).

 

5. Авокадо – научни изследвания са доказали, че авокадото предпазва черния дроб от увреждане. Авокадото неутрализира галактозамина, това е токсин, който най-често уврежда черния дроб.

 

6. Пийте много вода – 60-70 % от тялото ни се състой от вода. Тя ни помага да изхвърлим всички токсини и вредни вещества, които сме приели.

 

 

Източник: www.livestrong.com; www.wholeliving.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: dream designs/freedigitalphotos.net