Как да прочистим бъбреците с помощта на чай от динени семки

Семената просто преминават през храносмилателния тракт и механично помагат за подобряване на храносмилането, само че така не ........ 2015-06-17T22:41:23+00:00 Здравни Статии

Динените семки обикновено се озовават в кофата за боклук, и само една малка част от нас ги използват и ги приемат за подобряване на храносмилането.

 

Семената просто преминават през храносмилателния тракт и механично помагат за подобряване на храносмилането, само че така не можем да се възползваме напълно от полезните хранителни вещества, които се намират в тях.

 

Вие трябва да оситните или опечете динените семки, за да се възползвате максимално от технитеполезни свойства. Семената съдържат фибри, необходими за правилното храносмилане и ефективни при лечение на чревни паразити, жълтеница, и възпаления.

 

Динените семки са богати на цитрулин, органично съединение с антиоксидантни свойства. То разширява кръвоносните съдове, като по този начин помага при лечението на атеросклероза, високо кръвно налягане и стенокардия.

 

В началото на 20-ти век, група американски учени откриват, че динените семки са ефективни при лечението на заболявания на бъбреците и пикочните пътища. Според техните резултати, чая от динените семки е отличен диуретик и се препоръчва при пациенти, които имат камъни в бъбреците и пикочните пътища.

 

Учените препоръчват следната рецепта:

 

– Натрошете и смелете 4 супени лъжици пресни динени семки.

– Сварете семената в 2л вода в продължение на 15 минути.

– Това количество чай е достатъчно за два дни.

– Изпийте го на няколко пъти в рамките на тези 2 дена.

– На третия ден пропуснете, така повторете процедурата за няколко седмици – пийте чая 2 дена и на третия си правете почивка.

 

 

Източник: www.whataboutwatermelon.com; healthyeating.sfgate.com
Източник снимка: www.pixabay.com