Как да се избавим от хроничната болка

Да живееш с хронична болка може да бъде мъчително и изтощително. Хроничната болка, независимо какво я причинява, засяга милиони хора по ... 2014-12-24T16:22:59+00:00 Здравни Статии

Да живееш с хронична болка може да бъде мъчително и изтощително. Хроничната болка, независимо какво я причинява, засяга милиони хора по целия свят, и може да направи живота им непоносим. Хроничната болка може да бъде причинена от различни заболявания като: артрит, заболявания засягащи гърба и други подобни. За съжаление повечето хора страдащи от някакъв вид хронична болка, се опитват за момента да облекчат болката и не обръщат внимание на дългосрочните последствия от хроничните болежки.

 

За някои пациенти дори е невъзможно да приемат и болкоуспокояващи поради рисковете, свързани с дразненето на стомаха и взаимодействията с други лекарства.

 

За тези, които се интересуват от алтернативни средства за облекчаване на болката, различни от тези закупени от аптеката, не се колебайте и пробвайте тези съвети.

 

1. Забавете темпото независимо колко е забързано ежедневието ви. Дълбокото дишане и медитация могат да помогнат на тялото ви да се отпусне, което от своя страна облекчава болката. Йогата е по-малко интензивен начин за подобряване на гъвкавостта, изграждане на чиста мускулна маса и подобряване на кръвообращението.

 

2. Наблегнете на физическата активност, обездвижването може да влоши вашето състояние. Поради опастност от влошаване на състоянието ви, не се препоръчват тежки и продължителни тренировки. Необходим ви е индивидуален план с упражнения. Целта на упражненията е увеличаване на мускулната сила и подобряване на обхвата на движение в ставата, така че да се намали риска от бъдещи наранявания.

 

3. Опитайте с алтернативно лечение като акупунктурата. Акупунктурата е техника на поставяне и манипулиране с игли в „акупунктурни точки“ по тялото. Привържениците на този вид процедури твърдят, че то възстановява здравето и благосъстоянието и в частност е добра за лекуване на болка.

 

Независимо от това, кой метод ще изберете, първо се консултирайте с лекар.

 

 

Източник: www.copyrightfreecontent.com; www.wikipedia.org
източник снимка: Praisaeng/www.freedigitalphotos.net