Как да се отървем от бръчиците по челото

Причините за новопоявилите се бръчки могат да бъдат умората и стресът. Въпреки, че появата на бръчките е в резултат на физиологичното 2014-08-20T21:56:08+00:00 Здравни Статии

Челото е едно от местата, където първо се появяват бръчки.

 

Причините за новопоявилите се бръчки могат да бъдат умората и стресът. Въпреки, че появата на бръчките е в резултат на физиологичното стареене на организма, повечето от нас всячески се опитват да ги прикрият или да забавят появата им.

 

Ето няколко съвета за това как да се справим с досадните бръчици по челото.

 

1.Спете достатъчно – сънят е изключително важен за да се справите със бръчките. Нормално човек се нуждае от 7-8 часа сън за да може да е отпочинал и работоспособен на следващия ден. Сънят дава възможност на организма ви да се възстанови. По време на съня се отделят хормони, които подобряват еластичността на кожата и я предпазват от появата на бръчки.

 

2. Не пушете – цигарите ускоряват процеса на стареене чрез разрушаването на колагена в кожата. Това води до преждевременна поява на бръчки. Ако сте пушач, ето ви една страхотна причина да откажете цигарите.

 

3. Масажирайте лицето – това е още един начин да се оттървете от бръчките. Причината за бръчките може да бъде и влошената циркулация на кръвта в областта на челото. Затова правете ежедневни масажи, които ще подобрят циркулацията и ще ви избавят от бръчките. По време на масажите може да използвате зехтин, кокосово масло или бадемово масло, така кожата ще се хидратира и ще изглежда прекрасно.

 

4. Използвайте слънцезащитни продукти през лятото – колкото е полезно слънцето за кожата ни, толкова е и вредно. Ултравиолетовите лъчи изсушават кожата и я състаряват, затова ежедневно използвайте слънцезащитни кремове, които ще запазят влажността й и ще ви предпазят от появата на бръчки.

 

5. Правете упражнения за лицето. Както упражненията във фитнес залата стягат кожата и мускулите на тялото, така и лицевите упражнения ще тонизират и стегнат кожата на лицето ви.

 

Едно от упражненията е да мърдате веждите си нагоре и надолу. Повторете упражнението 5 пъти няколко пъти на ден.

 

6. Пийте повече вода – ако сте дехидратирани, това веднага ще окаже влияние на кожата ви и ще започнат да се появяват бръчки.

 

 

 

Източник: www.beautyandtips.com; www.wikihow.com;
Източник снимка:ambro/freedigitalphoots.net