Как да се преборим с досадната, суха и дразнеща кашлица с природни средства

Сухата кашлица може да се развие към края на настинката или след като сте били изложени на дразнещо вещество, като цигарен дим или прах. 2014-09-29T12:46:01+00:00 Здравни Статии

Сухата кашлица може да се развие към края на настинката или след като сте били изложени на дразнещо вещество, като цигарен дим или прах. Когато търсите начини да премахнете сухата кашлица, домашните средства със сигурност ще я облекчат.

 

Ето с кои природни лекове можем да облекчим и да премахнем сухата кашлица:

 

1. Суров лук – нарежете  на много ситно една глава лук и после го изцедете.  Смесете една чаена лъжичка сок от лук с една чаена лъжичка мед. Сместа се оставя да престой в продължение на четири до пет часа. Трябва да приемате така получената комбинация два пъти на ден.

 

2. Гаргара със сол – сложете една чаена лъжичка сол в една чашка хладка вода, разбъркайте и правете гаргара с получения разтвор.

 

3.  Риган – сварете риган в чаша  вода, и пийте за да се намали интензивността на сухата кашлица.

 

4. Зелен чай с мед – успокоява не само гърлото, но и сухата кашлица, когато добавите мед в чаша зелен чай.

 

5. Стафиди –  Нарежете на много ситно 100 г стафиди и добавете вода. След това добавете 100 г захар и загрейте сместа на котлон като през цялото време трябва да бъркате докато се получи хомогенна смес.  Трябва да се получи гъста смес. Трябва да приемате по 20 г преди лягане от сместа.

 

6. Топло мляко -вечер преди лягане изпийте една чаша прясно мляко с мед. То не само ще успокои кашлицата, но и ще ви помогне да заспите по-лесно.

 

7. Канела – добавете половин чаена лъжичка канела към какъвто и да е чай. Канелата успокоява сухата кашлица.

 

8.  Бадеми –  накиснете седем бадема за една нощ и на сутринта ги обелете. След това ги настържете за да се получи каша. Добавете по 20 г масло и захар. Получената смес трябва да се приема сутрин и вечер за успокояване на сухата кашлица.

 

 

 

Източник:www.en.wikimpedia.org; www.livestrong.com; www.wikihow.com
Източник снимка: zirconicusso/freedigitalphotos.net