Как да се справим със стриите с помощта на рициново масло

Настържете няколко картофа и изцедете сока от тях. Смесете картофения сок със 1-2 супена лъжица рициново масло и го оставете в хладил .... 2015-02-27T15:01:34+00:00 Здравни Статии

Ако имате стрии, знаете колко са упорити и трудни за премахване. Въпреки, че рекламите ни предлагат много и ефиктивни методи за справяне със стриите, те са скъпи и непосилни за повечето от нас.

 

Сега ще ви предложим няколко домашани рецепти за справяне със стриите в домашни условия:

 

1. Рициново масло и картофи – Тази невероятна рецепта може да се прилага през нощта за да се избавите от стриите възможно най-рано.

 

Настържете няколко картофа и изцедете сока от тях. Смесете картофения сок със 1-2 супена лъжица рициново масло и го оставете в хладилника в продължение на няколко часа. Нанесете върху засегнатата кожа и оставете да изсъхне за около 30 минути. Измийте с хладка вода.

 

Тази комбинация подобрява текстурата на кожата. Предлага дълбока хидратация на засегнатия участък на кожата. На свой ред, кожата започва да се възстановява. Средния слой кожа започва да възвръща предишното си състояние и стрийте започват да изчезват.

 

2. Затопляне на рициново масло – рициновото масло е активен източник на антиоксиданти, които възстановяват кожата. Затоплянето на маслото стимулира антиоксидантите, да се абсорбират по-лесно от кожата. Антиоксидантите възстановяват колагеновите влакна в дермата. Това допълнително стимулира процеса на възстановяване, и кожата се връща към нормалното си състояние.

 

Вземете малко рициново масло в купа. Затоплете го. Нанесете върху стриите и го оставете да престои около 30 минути.Измийте с хладка вода.

 

3. Рициново масло и кокосово масло – кокосовото масло повишава ефективността на рициново масло в борбата срещу стриите.

 

Смесете равни части рициново и кокосово масло. Нанесете върху засегнатата област. Разтрийте докато усетите затопляне. Загряването на маслата от масажа и телесната температура води до по-лесното проникване на антиоксидантите в кожата и това води до хидратиране и омекване на кожата. Кокосовото масло хидратира сухата кожа. Редовният масаж с рициново и кокосово масло намалява стриите в рамките на няколко седмици.

 

4. Рициново масло и карамфил – тази комбинация е особено подходяща при стрии при бременни жени. Стрийте 5-6 цветни пъпки от карамфил ги смесете с рициново масло. Затоплете сместа и след това нанесете върху стриите. След това масажирайте за 15 минути и покрийте мястото с кърпа за около 30 минути. Повтерете процедурата 2 пъти на ден.

 

5. Алое вера и рициново масло – гелът от алое вера и рициновото масло могат да се използват поотделно при третирането на стриите. Въпреки това, ефективността се удвоява, когато тези две съставки се смесят заедно.

 

Намачкайте вътрешността на няколко листа на алое вера. Добавете 2-3 супени лъжици рициново масло към нея, разбъркайте и затоплете. Нанесете върху засегнатата област още докато сместа е топла.

 

Алое Вера възстановява епидермиса. Рициновата киселина в рициновото масло намалява възпалението в дермата. Витамин E и рициновата киселина колективно задействат процесите на възстановяване на увредените колагенови влакна в дермата.

 

 

Източник: www.mayoclinic.org; americanpregnancy.org; www.rapidhomeremedies.com
Източник снимка: www.123rf.com