Как да се справим с анемията с тези природни средства

Чай от четири билки - смесват се в равни количества от мащерка, коприва, мента и градински чай. Залейте съставките с 250 мл студена вода. 2015-12-29T13:23:01+00:00 Здравни Статии

Изследвания на Световната здравна организация са установили, че около два милиарда хора, особено жени и деца, страдат от анемия или липса на желязо в кръвта.

 

Ако страдате от липса на желязо в кръвта, опитайте лечение с няколко естествени съставки, които са навсякъде около нас.

 

1. Чай от корен от женшен – поставете 20 грама корен от жен-шен в един литър вода. Сварете сместа за 20 минути и я оставете да престои още една нощ. Прецедете сместа сутрин и пийте 2 чаши него през деня, между храненията.

 

2. Чай от четири билки – смесват се в равни количества от мащерка, коприва, мента и градински чай. Залейте съставките с 250 мл студена вода. Като заври сместа, оставете на огъня за още минута и след това оставете да престои в продължение на няколко минути. Прецедете, можете да добавите мед и лимонов сок. Пийте около половин литър от този чай за целия ден.

 

3. Какаов крем – смесете 250 грама какао, 250 грама кафява захар, 250 грама масло, 2 супени лъжици морска сол и 7 супени лъжици ябълков оцет. Сложете сместа в буркан и консумирайте по 1 супена лъжица от него три пъти на ден.

 

4. Чай от орехови листа – поставете 20 грама пресни листа от орех в 1 литър вода и ги сварете. След като сместа се свари достатъчно, прецедете. Пийте по една чаша от този чай преди обяд.

 

 

Източник: www.webmd.com; www.homeremedyshop.com; health.howstuffworks.com; www.thehealthsite.com
Източник снимка: www.pixabay.com