Как да се справим с високата температура с помощта на яйчен белтък

Вашата имунна система става по-силна, когато е поставена в условията на умерен стрес. Такъв вид стрес може да се смята повишаването на .... 2015-07-19T22:25:12+00:00 Здравни Статии

Вашата имунна система става по-силна, когато е поставена в условията на умерен стрес. Такъв вид стрес може да се смята повишаването на телесната температура. Високата температура помага на телата ни да се адаптират. Тя се бори не само с инфекциите, но също така стимулира имунитета ни. Повишаването на температурата води до стимулиране на  ензимната активност.

 

Повишаването на телесната температура, когато сте болни е защитен механизъм, чрез който тялото ни се справя с бактериите и вирусите.

 

Ето как можем да се справим високата телесна температура по един много бърз  лесен начин:

 

Отделете белтъка на няколко яйца и с него напоете една памучна кърпа, след това увийте стъпалата с нея. Температурата трябва да започне да пада почти веднага.

 

Ето още няколко интересни начина за справяне с повишената телесна температура:

 

1. Счукайте 2-3 скилдки чесън и ги смесете с 2 супени лъжици зехтин, загрейте получената смес и намажете с нея стъпалата, след това ги увийте с домакинско фолио.

 

2. При висока температура, накиснете около 25-30 стафиди в половин чаша вода, намачкайте хубаво стафидите както са във водата за да се получи хомогенна смес. След това добавете сокът от половин лимон. Така получената смес пийте 2 пъти на ден.

 

 

 

3. Нарежете един голям картоф на филийки и го накиснете в оцет в продължение на десетина минути. След това поставете резените върху челото и поставете кърпа отгоре. Температурата трябва да започне да спада след около 20 минути.

 

 

Източник: gnowfglins.com; www.growyouthful.com; www.organicauthority.com/
Източник снимка: www.pixabay.com