Как да се справим с гъбичките с помощта на кислородната вода

Гъбичките са често срещано заболяване сред мъжете и жените. Вагиналната кандидоза засяга около 70% от жените според последни .... 2015-08-02T09:26:29+00:00 Здравни Статии

Гъбичките са често срещано заболяване сред мъжете и жените. Вагиналната кандидоза засяга около 70% от жените според последни проучвания. За щастие, на пазара има редица лекарствени препарати, които са ефективни срещу гъбичките. Освен лекарствата има редица домашни лекове, които често са по-ефективни от самите лекарства.

 

Поради способността си да се разпада на водород и кислород, при прилагането й, кислородната вода се счита за едно от най-надеждните лечения при наличието на гъбична инфекцияВъпреки това,  вие трябва да бъдете внимателни, когато приготвяте разтвор на водороден прекис. 

 

В тази статия ще ви покажем как можете да се справите с гъбичките с помощта на кислородната вода. Тя е ефективна и при други инфекции не само гъбичните.

 

Първи метод:  Сложете 1 ч.л. лъжичка кислородна вода в една чаша вода (150 мл), разбъркайте добре и промийте засегнатото място с разтвора. Не правете много концетриран разтвор поради опасност кислородната вода да причини възпаление и зачервяване, което се изразява в неприятно парене.

 

Втори метод: Ако гъбичната инфекция обхваща по обширни части от тялото можете да си направите разтвор от кислородната вода във ваната. Към ваната с вода добавете 450 мл кислородна вода. След това се потопете във водата за 10 минути.

 

Трети метод: При вагинална кандидоза – за целта ви трябва дамски душ и разтвор на кислородна вода. Този метод се препоръчва като заместител на антибиотичната терапия. Добавете 10 мл 3% кислородна вода в 240 мл вода и разбъркайте добре.  Разбира се трябва да се консултирате с вашия лекар дали приложението на кислородната вода е подходящо точно за вашето състояние. Ако сте открили наличието на гъбичната инфекция в самото й начало тогава приложението на кислородната вода е подходящо.

 

За да повишите ефективността на лечението можете да използвате и други домашни лекове като ябълков оцет, кисело мляко и счукан на ситно чесън.

 

Ако всичко е наред, подобрение в състоянието се наблюдава приблизително след около 1 седмица след началото на прилагането на кислородната вода.

 

 

Източник: www.ncbi.nlm.nih.gov; nutritionarticlesonline.com; myyeastinfectiontreatment.org
Източник снимка: www.pixabay.com