Как да се справим с ниското кръвно налягане

Не само високото кръвно налягане е проблем, някои от нас имат проблеми с ниското кръвно налягане (хипотония). Но за да предприемем 2014-09-12T17:19:20+00:00 Здравни Статии

Не само високото кръвно налягане е проблем, някои от нас имат проблеми с ниското кръвно налягане (хипотония). Но за да предприемем някакви мерки първо да знаем, че имаме ниско кръвно. Ето някои от най-характерните симптоми:

 

1. Виене на свят или замаяност
2. Припадъци (синкоп)
3. Липса на концентрация
4. Замъглено зрение
5. Гадене
6. Бледа кожа
7. Учестено дишане
8. Умора
9. Депресия
10. Жажда

 

Може да приложите някои от следните методи за да повишите кръвното си налягане:

 

1. Консумирайте храни с  високо съдържание на захар и мазнини, естествено това не трябва да се случва неконтролируемо, и не забравяйте да ядете много пресни плодове и зеленчуци.

 

2. Увеличете приема на витамини от група В  – те са доказали своята ефективност за подобряване на кръвообращението и регулиране на кръвното налягане.

 

3. Можете да промените вашата диета и да повишите ниското кръвно налягане чрез увеличаване на приема на сол и натрий.
Това ще увеличи обема на кръвта, а оттам и кръвното налягане.

 

4. Пийте повече вода – ниското кръвно налягане често е причинено от дехидратация, така че водата ще ви помогне да  повишите кръвното си налягане.

 

5. Пийте течности богати на електролити – те също ще ви помогнат да повишите кръвното налягане. В аптеките може да намерите различни прахчета съдържащи електролити, които служат за хидратация, те са идеални за целта.

 

6. Яжте стафиди – те са отлично средство за справяне с ниското кръвно налягане. Накиснете 30-40 стафиди във вода за една нощ. Изяжте ги сутринта на гладен стомах. Също така може да изпиете водата, в която са се киснали стафидите. Продължете така за един месец всяка сутрин.

 

7. Босилекът е изключително полезен при ниско кръвно налягане защото е богат на витамин С, магнезий, калий и пантотенова киселина.

 

– Изцедете сока от 15-20 листа босилек.
– Добавете една чаена лъжичка мед към него.
– Пийте този сок всеки ден на празен стомах.
– Можете също така да дъвчете  листа от босилек всяка сутрин.

 

 

Източник: www.top10homeremedies.com; www.mayoclinic.org; www.wholeliving.com
Източник снимка: FrameAngel/freedigitalphotos.net