Как да си направим детоксикиращ пластир за пречистване на организма от токсините

Средата, в която живеем днес замърсява организма ни и в него се натрупват различни токсични вещества. Токсините могат да ..... 2015-08-02T21:35:23+00:00 Здравни Статии

Средата, в която живеем днес замърсява организма ни и в него се натрупват различни токсични вещества. Токсините могат да навлезнат в организма ни по различен начин: чрез храната, водата, въздуха, който дишаме, козметиката и др. Въпросът не е вече как да избегнем токсините и техните негативни ефекти върху организма ни, а как по-бързо и по-ефективно можем да очистим тялото от тези вредни вещества.

 

Ефекта на детоксикиращия пластир е двоен, първо той въздейства на определени рефлекторни точки по тялото и на второ място, но не и по важност, абсорбира натрупаните токсини.

 

Вие се нуждаете от следните неща:

 

10 х 6 см парче алуминиево фолио;
куркума;
стрити листа от зелен чай;
цвят от лайка;
бебешка пудра;
няколко таблетки витамин С, стрити на прах;

 

Направете смес от всички съставки. Стрийте допълнително всички съставки в хаванче, като добавяте малки количества вода за да може да се получи пастообразна смес.

 

След това сместа се поставя върху парче марля, което поставяте на стъпалата и отгоре покривате с алуминиевото фолио . Оставете детоксикиращия пластир да действа така за една нощ.

 

 

След тази детоксикираща процедура можете да очаквате следните благотворни ефекти върху вашето здраве:

 

– Стимулиране на имунитета 
– Детоксикация и прочистване на целия организъм
– Стимулиране на функциите на тялото
– Възстановяване на баланса на организма
– Прилив на повече енергия
– Забавяне на процесите на стареене
– Анти-стрес ефект
– По-добра способност за концетрация
– Подобряване качеството на съня

– Превенция на различни болестни процеси в организма ни

 

Благотворния ефект на този пластир се дължи на неговите съставки:

 

– Куркумата съдържа широк спектър от антиоксидантни, антивирусни, антибактериални, противогъбични, антикарциногенни, антимутагенни и противовъзпалителни свойства. Също така съдържа редица полезни хранителни вещества като протеини, фибри, ниацин, витамин С, витамин Е, витамин К, натрий, калий, калций, мед, желязо, магнезий и цинк.

 

– Зеленият чай предпазва от грип и други вирусни заболявания – съдържащите се в зеления чай, катехини имат мощно антибактериално и противовирусно действие.

 

 

Източник: sturner1.hubpages.com; https://www.pinterest.com; www.build-your-own-brand.com
Източник снимка: www.123rf.com