Как да си направим домашен глицеринов сапун без консерванти и алергени

Колко пъти сте искали сапунът у дома да ви дари със същото нежно усещане както сапуните в спа центровете. Не е нужно да даваме излишни ............. 2015-02-09T22:11:52+00:00 Здравни Статии

Колко пъти сте искали сапунът у дома да ви дари със същото нежно усещане както сапуните в спа центровете. Не е нужно да даваме излишни пари за скъпи сапуни. Защото сега можете да си направите свой собствен глицеринов сапун в уюта на вашият дом! Искате ли да знаете как? Тогава четете нататък!

 

Първо,  ще трябва да се снабдите със следните съставки:

 

Можете да си купите глицерин, който е под формата на калъп, който може да се разстопи, когато се нагрее. Можете да си вземете прозрачен или оцветен вид глицерин, в зависимост от вашите предпочитания.
В допълнение, ще трябва да си набавите етерични натурални масла. Вземайте най-малките разфасовки, тъй като ще са ви необходими по няколко капки. Изберете си лавандула, лимон, иглика или мента – всеки един от тези аромати е подходящ за такъв тип домашен сапун.

 

След това ви е необходим някакъв вид калъп, с които да оформите сапуна. Може да използвате форми за лед и или форми за сладки, които са гумени и ще ви позволят по-лесно да извадите готовите сапуни.

 

1. Разтопете глицерина на водна баня, разтопете такова количество, което ще запълне приготвените от вас калъпи или форми за сапуните. Можете да разтопите глицерина и в микровълновата печка.

 

2. След това към разтопения глицерин добавете няколко капки от етеричното масло, което сте си избрали и с дървена шпатула разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно.

 

3. Изборът на цвят също може да бъзде забавно, за целта използвайте козметични оцветители, по възможност натурални такива. След като сте разтопили глицерина и сте добавили етеричното масло, може да добавите няколко капки оцветител и след трябва да разбъркате добре.

 

4. Пригответе калъпите, наредете ги върху хавлиена кърпа, напръскайте повърхността им с етилов спирт 70 градуса. Алкохола ще предотврати образуването на мехурчета при изсипването на глицерина. Ако сместа започне да се втвърдява преди да сте я разпределили в калъпите, можете да я разтопите отново в микровълновата или на вода баня.

 

Накрая оставете глицерина да се втвърди хубаво и извадете от калъпите.

 

 

Източник: www.livestrong.com; www.magicsenses.com; www.ehow.com
Източник снимка: www.pixabay.com