Как да си направим полезна минерална вода в домашни условия

Никой от нас не предполага, че минералната вода, която пием ежедневно е пълна с редица жизненоважни хранителни вещества. Най-хубавото е, че можем да 2016-04-16T00:34:18+00:00 Здравни Статии

Никой от нас не предполага, че минералната вода, която пием ежедневно е пълна  с редица жизненоважни хранителни вещества. Най-хубавото е, че можем да направи здравословна минерална вода у дома. Но знаете ли как може да си направите минерална вода? Ако не, прочетете следващите редове.

 

Важно е да се разбере, че минералната вода е различна от питейната филтрирана вода, която тече от чешмите ни. Филтрираната вода не съдържа бактерии и други вредни вещества, докато минералната вода освен, че е чиста е и богата на различни минерали като калций, магнезий, натрий и калий. Но защо трябва да купуваме всеки ден минерална вода като можем да си я направим у дома.

 

1. Филтрирайте чешмяната вода – филтрирането на чешмяната вода е първата стъпка към домашната минерална вода. Използвайте обикновенна филтърна кана за да пречистете чешмяната вода. След това изсипете пречистената вече вода в голям съд, които е добре почистен. Можете да започнете с 1-2 л вода.

 

2. Добави сода бикарбонат –  следващата стъпка е да добавите сода за хляб във вече филтрираната вода. Добавете около 1/8 ч.л. сода за хляб в 1 литър филтрирана чешмяна вода. Увеличете количеството на 1/4 ч.л. за 2 литра филтрирана вода. Содата бикарбонат е източника на натрий във водата. Този минерал лекува определени състояния като лошо храносмилане, запек, подуване на корема, киселини в стомаха и дори артрит. Това е първата стъпка на превръщане на филтрираната вода в минерална.

 

3. Следващата стъпка е да добавите английска сол – добавете 1/8 ч.л. английска сол в 1 литър филтрирана вода. Английската сол действа като дезинфектант и унищожава бактериите. Така, че до голяма степен английската сол повишава чистотата на вече филтрираната вода.

 

4. Следващата стъпка е да добавите калиев бикарбонат към водата. Калиевият бикарбонат поддържа кръвното налягане в нормални граници. Тя е основният минерал, който поддържа сърдечното здраве и намалява риска от инфаркт. Добавете около 1/8 ч.л. калиев бикарбонат към водата.

 

5. Разбърква се добре – важно е, съставките прибавени към пречистената вода да се разбъркат добре. Можете да използвате сода сифон за целите на смесване всички минерали и в пречистена вода.

 

Изброените по-горе 5 стъпки са най-простите стъпки, които ще ви помогнат да направите минерална вода в домашни условия.

 

 

 

Източник: www.scientificpsychic.com; www.zliving.com; www.ediblegeography.com
Източник снимка: www.pixabay.com